V Příbrami nás čeká silný protivník
Klub

V Příbrami nás čeká silný protivník

Redakce

Utkání 18. kola Synot ligy 1. FK Příbram - FK Mladá Boleslav, které se hraje v sobotu 28. února od 17 hodin v příbramské Energon Aréně, bude dvacátým vzájemným střetnutím těchto soupeřů o prvoligové body.

V aktuální ligové tabulce desátá Příbram zaostává za čtvrtou Boleslaví o osm bodů, přesto sobotní duel bude přinejmenším vyrovnanou bitvou o ligové body. A to navzdory tomu, že příbramská domácí bilance není nijak mimořádná, protože Boleslavi se na hřištích soupeřů v tomto ligovém ročníku moc nedaří.
Příbram má na domácím hřišti pátou nejslabší bilanci. Na podzim získala jedenáct bodů za tři výhry nad Hradcem 1:0, Ostravou 3:1, Libercem 1:0 a dvě remízy s Plzní 2:2 a Teplicemi 1:1.
Boleslav v dosavadním průběhu Synot ligy nepatřila na cizích hřištích k mimořádně nebezpečným. S osmi body a pasívním skóre 4:5 je až devátá v bilanci na soupeřových hřištích. Vyhrála v Jihlavě 1:0 a na pražské Dukle 2:0, remizovala v Hradci 0:0 a v Liberci 0:0.

V letošní zimní přípravě byla Příbram úspěšnější než Boleslav.

Příbram z osmi přípravných utkání šest vyhrála. Porazila Písek 5:1, Vyšehrad 4:2, Sokolov 5:2, Táborsko 3:0, Lokomotiv Sofii 2:0, Kuej-čou 2:1. V dalších dvou zápasech remizovala s Charkovem 0:0 a prohrála těsně s Libercem 1:2. Celkové skóre 22:8 bylo pro Příbram výrazně aktivní. Zimním králem příbramských kanonýrů byl Bednář, jenž přišel do Příbrami hostovat z pražské Sparty.
Příbramští střelci zimní přípravy 2015: 4 - Bednář, 3 - Pilík, 2 - Mareš, Eyenga, Hnaníček, Fořt, 1 - Suchan, Tregler, Matějů, Rys, Zeman, Krameš, Zápotočný.

Boleslav z devíti přípravných utkání tři vyhrála, ve dvou remizovala a čtyři prohrála při souhrnném skóre 13:16.
Boleslavští střelci zimní přípravy 2015: 3 - Wágner, Skalák, 2 - Magera, 1 - Ďuriš, Ščuk, Štohanzl, Vukadinovič, Vacek.

Střelci FK Mladá Boleslav v Synot lize 2014-15: 7 - Tomáš Wágner, 4 - Michal Ďuriš, 3 - Jasmin Ščuk, 2 - Jiří Skalák, 1 - Lukáš Magera, Mickaël Zidro Tavares, Mirzad Mehanovič, Jakub Navrátil, Jan Bořil, Lukáš Hůlka a vlastní Košťál z Brna.
Střelci 1. FK Příbram v Synot lize 2014-15: 9 - Jakub Řezníček, 2 - Tomáš Zápotočný, Martin Fillo, Josef Hnaníček, 1 - Petr Švancara, Martin Zeman, Fernando Neves, Martin Sus. Kanonýr Jakub Řezníček hostující v Příbrami z Mladé Boleslavi v zimním přestupním termínu odešel hostovat do pražské Sparty, z dalších střelců ligových gólů příbramskou kabinu opustili i Petr Švancara, Fernando Neves a Martin Sus.

Fanshop banner