Kúdela: Chceme hrát nahoře a přilákat lidi na tribuny
Klub

Kúdela: Chceme hrát nahoře a přilákat lidi na tribuny

Redakce

Ondřej Kúdela je mladoboleslavským hráčem již šest let a i když si v loňském podzimu odskočil do kazachstánského Ordabasy Šymkent, tak opakovaně zdůrazňuje, že nejdůležitější je pro něho úspěch s FK Mladá Boleslav.

Těší vás návrat do mladoboleslavské sestavy?
„I když jsem byl necelý půlrok v Kazachstánu, byl jsem tam na hostování a zůstal hráčem Mladé Boleslavi. Pro mě je hodně důležité přesvědčit trenéra, že patřím do boleslavské sestavy a že pomůžu Boleslavi k co nejlepšímu umístění v české lize."

Byl jste při hostování v Kazachstánu v kontaktu se Šedou a Štohanzlem, kteří hostovali v indických klubech a porovnávali jste si aktuální zážitky?
„Byli jsme v kontaktu a podle toho, jak jsme si vyměňovali zkušenosti a zážitky, považuji indické angažmá Šedy a Štohanzla za exotičtější, než bylo moje kazachstánské."

Jak hodnotíte fotbalové zázemí v kazachstánském klubu v porovnání s Boleslaví?
„Zázemí a servis pro hráče v Boleslavi je určitě srovnatelný s předními kazachstánskými kluby. V Kazachstánu je to složitější s regenerací a s léčením případných zranění, v tom máme v Boleslavi určitě lepší servis. Hráli jsme tam na nekvalitní umělce, která s boleslavskou nesnese srovnání. V Kazachstánu jsou mezi kluby obrovské vzdálenosti, a proto jsme skoro na všechny zápasy létali a to já moc nemusím. Jenom jednou jsme jeli celou noc vlakem."

Takže o opakování nabídky nestojíte?
„Hrál jsem všechny soutěžní zápasy, skončili jsme v tabulce čtvrtí, což bylo pro klub nejlepší umístění v posledních letech. Kdyby přišla nová nabídka, zvažoval bych ji, ale chci hrát především za Mladou Boleslav."

V letošní zimě vás trenér zkoušel na pozicích stopera a defenzivního záložníka, co vám vyhovuje více?
„Nevadí mi stoper ani záložník, ani jedna role mi není cizí. Záleží, jak se trenér rozhodne, tam budu hrát rád a maximálně zodpovědně."

Jak vnímáte, že při dirigování boleslavské defenzívy je nejvíce slyšet její nejmladší hráč?
„Vypadá to, že jenom Hůlka hlasitě diriguje, ale musíme na sebe mluvit všichni včetně brankáře a vzájemně si pomáhat a usnadňovat práci."

Generálka na ligu se mužstvu moc nepovedla, nemáte z prvního mistráku proti Hradci, s nímž jste v zimní Tipsport lize prohráli, obavy?
„Samozřejmě v ligovém utkání proti Hradci by inkasované góly bolely více, než když jsme je dostali v přípravě od Táborska. Proti němu jsme měli dost příležitostí, ale nesmíme příště dostávat tak laciné góly, jako jsme dostali. Je lepší, když se chyby staly v přípravě a my měli týden na jejich odstranění a vypilování hráčské souhry. V lize se nemůžeme dívat na to, zda přijede Hradec, nebo někdo jiný. Musíme makat jeden za druhého a hrát proti každému soupeři na vítězství. Musíme vyhrávat, když chceme hrát v ligové tabulce nahoře a přilákat lidi na tribuny."

Fanshop banner