Jarní motivací je boj o juniorský titul
Klub

Jarní motivací je boj o juniorský titul

Redakce

Při hodnocení zimní přípravy týmu U21 trenér Milan Pechanec zdůraznil výborné podmínky včetně horského soustředění. Ze sedmi přípravných duelů boleslavští junioři vyhráli třikrát, remizovali jednou a prohráli třikrát.

Družstvo pod vedením trenérů Milana Pechance a Jiřího Malíka začalo přípravu 3. ledna 2015 s brankářem Lukášem Dědkem a hráči Antonínem Křapkou, Stanislavem Klobásou, Danielem Kozmou, Jiřím Kateřiňákem, Štěpánem Hodačem, Jakubem Kocourkem, Milanem Lakatošem, Lukášem Houžvičkou, Davidem Sedláčkem, Adamem Lackem a Janem Zemánkem. Hned na úvod absolvovalo kondiční blok v horském prostředí Horní Malé Úpy (Bouda Úpa), kde využívalo výborných podmínek. Po návratu z horského soustředění se družstvo připravovalo již v domácích podmínkách mladoboleslavského Městského stadionu a sehrálo celkem sedm přípravných utkání:

Neděle 18. ledna FK Mladá Boleslav U21 - Bohemians Praha Střížkov 3:3
Sobota 24. ledna v Benátkách FK Mladá Boleslav U21 - Karbo Benátky nad Jizerou 4:5
Středa 28. ledna FK Mladá Boleslav U21 - TJ Štěchovice 1:3
Neděle 1. února FK Mladá Boleslav U21 - FK Čáslav 2:1
Sobota 7. února FK Mladá Boleslav U21 - FK Mladá Boleslav U19 4:1
Středa 11. února v Satalicích FK Mladá Boleslav U21 - FK Loko Vltavín 2:3
Neděle 15.února FK Mladá Boleslav U21 - SS Ostrá 9:0

Střelci gólů v zimní přípravě 2015: 4 - Ladra, 2 - Hodač, Kateřiňák, Mehanovič, Zahustel, Vukadinovič, Lacek, 1 - Albina, Křapka, Zemánek, Kocourek, Stejskal, Brunclík, Bartl, Kozma, Sedláček.

„Cíl pro jarní část celostátní soutěže juniorské ligy je jasný," uvědomuje si hlavní trenér Milan Pechanec a s ním i celé družstvo. „Vzhledem k podzimnímu umístění na čele tabulky nemůžeme jinak, než se pokusit juniorskou soutěž vyhrát. Mladí hráči měli vytvořené výborné podmínky pro přípravu a při vhodném doplnění mladými perspektivními hráči z prvoligového kádru bychom měli sestavit natolik odolné družstvo, že na vítěznou trofej dosáhne," věří v sílu i schopnosti svých svěřenců Milan Pechanec, jenž si je vědom, že na úkor výsledků nesmí opomenout základní prvky výchovy talentovaných fotbalistů. A těmi jsou neustálé zlepšování herního projevu celého družstva a zdokonalování fotbalových dovedností jednotlivců až na úroveň ligových parametrů, aby hráči z juniorského kádru našli v nejbližší budoucnosti uplatnění v prvoligovém mužstvu FK Mladá Boleslav.

Fanshop banner