Generálka na ligu skončila remízou
Klub

Generálka na ligu skončila remízou

Redakce

V posledním přípravném utkání Boleslavští s druholigovým Táborskem remizovali, přestože opakovaně vedli. Trenér Jarolím dal opět příležitost většině hráčů prvoligového kádru a byl zklamaný z opakovaných školáckých chyb v defenzívě.

První poločas začali Boleslavští dobře, ale v jeho závěru dvougólový náskok lehce ztratili. První roh v 7. minutě nevyužili.
V 9. minutě Wágnerovu přihrávku si uvnitř táborské šestnáctky zpracoval Skalák a z deseti metrů zamířil přesně k levé tyči - 1:0.
Ve 14. minutě Skalákův roh usměrnil Hůlka hlavou do středu branky, kde byl připravený brankář Toma. O pět minut později na Skalákův centr před brankou Ďuriš těsně nedosáhl. Ve 22. minutě Sladkého centr od boleslavské branky odhlavičkoval Kysela. Ve 30. minutě se po kiksu táborské obrany ocitl Skalák sám před brankářem, ale míč nezkrotil. Vzápětí se po Kyselově centru neprosadil Ďuriš a z táborského protiútoku Džafičův centr bez obtíží Hruška stáhnul. Ve 31. minutě Bořil z deseti metrů vysoko překopl táborskou branku.
Ve 33. minutě obránce Táborska podkopl uvnitř vápna Ďuriše a nařízenou penaltu Skalák proměnil - 2:0.
Táborští se však nevzdali a ve zbytku poločasu dvakrát potrestali boleslavskou nedůslednost v defenzívě.
Ve 36. minutě kopal Džafič od pravé postranní lajny trestný kop a nekrytý Mráz ho usměrnil do pravého horního růžku Hruškovy branky - 2:1.
Ve 37. minutě Wágner nedosáhl na Ďurišův přízemní centr a o dvě minuty později po Vackově přihrávce Ščuk z jasné gólové pozice vysoko přestřelil soupeřovu branku.
Ve 41. minutě Bořil uvnitř šestnáctky povalil Džafiče a ten nařízenou penaltu proměnil ve vyrovnávací gól - 2:1.
V poslední minutě poločasu Wágner sice přeloboval vyběhnuvšího Tomu, ale branku netrefil.

Ve druhém poločase padla jenom poloviční porce gólů, jako v prvním, ale nerozhodný výsledek nezměnily. V 57. minutě Skalákův roh úspěšně hlavičkoval Wágner do připraveného gólmana. O dvě minuty později po spolupráci Skaláka s Kyselou završil boleslavský útok Vacek střelou těsně nad břevno. V 60. minutě Kúdela vystihl táborskou rozehrávku a poslal do šance Wágnera, který však nastřelil brankáře.
V 62. minutě dezorientovaný Surynek uvnitř vlastní šestnáctky srazil Kyselu a nařízenou penaltu Wágner proměnil ve vedoucí gól Boleslavi - 3:2.
Krátce po gólu Wágner přihrával před branku osamocenému Ďurišovi, ale táborský obránce v poslední chvíli ukopl míč na roh.
V 75. minutě Tusjakův centr od levé postranní lajny usměrnil Surynek z hranice brankoviště k levé tyči - 3:3.
V 76. minutě po Končalově rohu pálil Šisler bez přípravy těsně nad branku. V 83. minutě vymyslel Končal parádní kolmici na Subbotina, ale brankář Doležal vyběhl mimo šestnáctku a byl u míče dříve, než estonský forvard v boleslavském dresu. O chvíli později po spolupráci s Magerou vystřelil nedůrazně Kysela. V 85. minutě Končalův nebezpečně falšovaný rohový kop odboxoval brankář Doležal do bezpečí. V 87. minutě poslední boleslavskou šanci začal Kúdela rozehráním na Zahustela, jenž bez přípravy poslal míč před soupeřovu branku, ale Šislerovu lavičku obránce srazil na roh, kterému se Táborští bez obtíží ubránili.

Sestava FK Mladá Boleslav: Hruška - Kysela, Hůlka, Koch, Bořil - Ščuk (72. Šisler), Kúdela - Skalák (72. Zahustel), Vacek (72. Magera), Ďuriš (72. Končal) - Wágner (77. Subbotin). Připravení byli ještě Thalamy, Navrátil, Štohanzl, Mendy a Šeda.

Sestava FC MAS Táborsko: Toma (46. Doležal) - Sladký, Ciferský, Mráz, Tusjak - Šiml (70. Hric), Nešický (46. Rabiňák) - Džafič, Traore, Ciku (46. Surynek) - Musiol (46. Strnad).

Góly: 9. a 34. Skalák (druhý z penalty), 62. Wágner (penalta) - 36. Mráz, 41. Džafič (penalta), 75. Surynek

ŽK: Hůlka

Rozhodčí: Janeček - Baum, Šimeček

Diváků: 245

Fanshop banner