Mladší dorostenci opět přehráli dospělého protivníka
Klub

Mladší dorostenci opět přehráli dospělého protivníka

Redakce

V závěru soustředění v Ústí nad Orlicí mladší boleslavští dorostenci výrazně porazili v přípravném utkání dospělou letohradskou rezervu hrající pardubický krajský přebor po velmi poctivém a herně zdařilém výkonu.

V prvním poločase hned v úvodní minutě našel Machů v pokutovém území Komárka a ten nastřelil levou tyč letohradské branky. V 5. minutě vysunul Rudzan dlouhým míčem po levé straně Hodbodě a ten nastřelil boční síť soupeřovy branky. V 10. minutě měl Letohrad první velkou šanci po nedorozumění Klímy s Řemínkem, ale brankář Řemínek nebezpečnou střelu chytil. Ve 14. minutě vysunul Novotný do samostatného úniku Nováka a ten střelou podél brankáře o kousek minul branku.
V 18. minutě Šulc z pravé strany odcentroval a volný Novák hlavičkoval mimo tři tyče. Ve 25. minutě nebezpečná letohradská šla kousek vedle Řemínkovy branky. Ve 27. minutě z Vejrovy přihrávky vystřelil Machů, a když se brankářem vyražený míč pokoušel dorazit Stopa, pomezní rozhodčí odmával ofsajd. Ve 31. minutě po spolupráci s Machů provětral rukavice letohradského brankáře ranou z rohu pokutového území Novák.
Ve 24. minutě předvedli krásnou kombinační akci Vejr s Machů a zakončil ji střelou k tyči Novotný - 1:0.
Ve 39. minutě Řemínek výborným zákrokem vyřešil rychlou a pohlednou letohradskou akci. Ve 42. minutě po Novákově centru Machů orazítkoval břevno a odražený míč nedokázal do prázdné branky usměrnit dobíhající Vejr. A tak poločas skončil jen těsným jednogólovým vedením boleslavských fotbalistů.

Druhý poločas začal Novákovým rohovým kopem a po několika odrazech v malém pokutovém území skončil nakonec míč kousek vedle branky.
Ve 48. minutě předvedl velice pěknou individuální akci Novák a po jeho centru zakončoval úspěšně Bulankin na zadní tyč - 2:0.
V 54. minutě utekl po levé straně jeden z útočníků Letohradu a v samostatném úniku zakončil kousek vedle levé tyče.
V 56. minutě vybojoval Houžvička míč a samostatný nájezd na letohradského brankáře proměnil v třetí branku utkání - 3:0.
V 60. minutě přešel přes několik protihráčů Novák a na hranici pokutového území byl faulován. Machů z trestného kopu střelou k levé tyči zvýšil boleslavské vedení na 4:0.

V 63. minutě měl po rohovém kopu gólovou šanci Zákravský, ale zamířil vedle levé šibenice.
V 66. minutě se dostal do šance Bulankin, ale jeho střelu brankář vychytal. Akce však pokračovala dál a po centru Machů důrazný Vejr vstřelil pátou branku - 5:0.
V 75. minutě letohradský hráč přestřelil Řemínkovu branku.
V 82. minutě po centru z pravé strany letohradský útočník hlavou snížil na 5:1.
V 85. minutě sehráli boleslavští dorostenci nacvičený signál z trestného kopu. Novotný rozehrál na volného Vejra, který míč z první přesně netrefil a gólová šance neskončila brankou. V 86. minutě se dostal do dobré šance Novotný, ale jeho zakončení vychytal brankář. V 87. minutě po rohovém kopu Rudzan hlavičkoval vedle levé tyče. V 90. minutě se individuálně prosadil Houžvička, který prostrčil na Vejra a ten sám před brankářem netrefil branku, když míč neuvěřitelně hodil nohou.

Trenér FK Mladá Boleslav U17 Martin Mrvík: ,,Utkání mělo velice dobré tempo a bylo velmi důrazné. Soupeř měl nepříjemně rychlé přechody po našich ztrátách na útočné polovině. Dařila se nám rozehrávka a přechod na útočnou polovinu. Dokázali jsme si vytvořit celkem šestnáct velkých šancí, což bylo dobré. Bohužel jsme proměnili pouze jednu třetinu. Orientace v pokutovém území a klid v zakončení byl náš největší problém v tomto utkání. Jinak jsem měl z předvedené hry a nasazení hráčů velmi dobrý pocit a viděl jsem mnoho dobrých výkonů, proto nebudu chválit jednotlivce, ale celý tým.

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Řemínek - Šulc, Klíma, Rudzan - Hodbod - Komárek (80. Stopa), Novotný (46. Bulankin) - Stopa (46. Zákravský), Machů (70. Novotný), Novák (60. Vejr) - Vejr (46. Houžvička).

Branky FK MB U17: 34. Novotný, 48. Bulankin, 56. Houžvička, 60. Machů, 66. Vejr.

Fanshop banner