Hlasujte pro fotbalisty v anketě o nejlepší sportovce Mladoboleslavska roku 2014
Klub

Hlasujte pro fotbalisty v anketě o nejlepší sportovce Mladoboleslavska roku 2014

Redakce

Podobně jako každý předchozí rok, i letos sportovní příznivci mají možnost osobně se podílet na výběru nejlepších sportovců mladoboleslavského regionu, kteří na sebe upozornili v průběhu kalendářního roku 2014.

Uzávěrka hlasování je v pátek 20. března o půlnoci a veřejné vyhlášení s předáním cen se uskuteční ve čtvrtečním večeru 2. dubna v mladoboleslavském Domě kultury.

Hlasuje se v deseti různých kategoriích (jednotlivec, kolektiv dospělých, kolektiv mládeže, trenér?a cvičitel, sportovní talent, jednotlivec z adrenalinového a bojového sportu, krajánek, cizinec, veterán, hendikepovaný). Boleslavští fotbalisté mají zastoupení v sedmi z uvedených kategorií.

Hlasuje se vyplněním kupónu z papírového vydání Boleslavského deníku, nebo klikáním na www.boleslavsky.denik.cz.

Konečné pořadí v anketě Nejlepší sportovec Mladoboleslavska 2014 se určí sloučením pořadí podle součtu hlasů ze dvou uvedených laických zdrojů s pořadím získaným ze souběžného hlasování odborníků z řad sportovců, novinářů, politiků a dalších osobností veřejného života.
Před rokem dvě hlavní kategorie (jednotlivec a kolektiv) vyhráli florbalisté. FK Mladá Boleslav si připsal vítězství pouze v kategorii trenérů, když Martin Mrvík trénující družstvo U17 obhájil prvenství z předchozího roku.

Nominace z FK Mladá Boleslav pro anketu Nejlepší sportovec Mladoboleslavska roku 2014

V kategorii jednotlivců nominovaní obránce Jan Bořil, obránce Jan Kysela a útočník Lukáš Magera. Všichni tři ze základní sestavy prvoligového mužstva.
V kategorii kolektivů o úspěch usiluje prvoligový tým dospělých FK Mladá Boleslav, který byl na konci ročníku 2013/14 třetí a kvalifikoval se do předkola Evropské ligy. V aktuální ligové tabulce je po podzimu 2014 čtvrté s dobrou výchozí pozicí probojovat se opět do předkola Evropské ligy.
V kategorii mládežnických družstev je mezi nominovanými tým FK Mladá Boleslav U21. V ročníku 2013/14 skončil třetí a po podzimu 2014 je první v Juniorské lize s ambicemi bojovat o český juniorský titul.
V kategorii trenérů o hlasy fanoušků i expertů usilují trenér prvoligového mužstva FK Mladá Boleslav Karel Jarolím a trenér juniorského družstva FK Mladá Boleslav U21 Milan Pechanec.
V kategorii mladých talentovaných sportovců jsou nominovaní záložník Tomáš Ladra, jenž v roce 2014 byl kapitánem družstva FK Mladá Boleslav U19 a svými výkony si vysloužil předčasné přeřazení do juniorského týmu FK Mladá Boleslav U21, zároveň patří do kádru reprezentačního družstva Česko U19, a brankář Filip Truksa z družstva FK Mladá Boleslav U17 i české reprezentace U17.
V kategorii krajánků, čili mladoboleslavských sportovců působících úspěšně za hranicemi regionu, nominaci získali odchovanci FK Mladá Boleslav Jan Chramosta momentálně hostující v FC Viktoria Plzeň a Marek Matějovský, jenž v roce 2014 vyhrál mistrovský titul v dresu AC Sparta Praha.
V kategorii cizinců působících v mladoboleslavském dresu jsou nominovaní útočník slovenské národnosti Michal Ďuriš, brankář rakouské národnosti Hidajet Hankič a záložník bosenské národnosti Jasmin Ščuk.

Fanshop banner