Mladší dorostenci odcestovali na zimní soustředění do Ústí nad Orlicí
Klub

Mladší dorostenci odcestovali na zimní soustředění do Ústí nad Orlicí

Redakce

V pondělním dopoledni 9. února hráči FK Mladá Boleslav U17 a U16 společně nabrali směr Ústí nad Orlicí, kde budou ubytovaní ve Sporthotelu Tichá Orlice. V průběhu týdenního soustředění absolvují každý den tři tréninkové jednotky.

Denní programy budou podobné. Mladí fotbalisté dopoledne podstoupí vytrvalostní výběh do terénu, odpoledne si zatrénují na místní umělé trávě a večer je čeká zátěž v hotelové posilovně. V součinnosti s náročným trénováním bude dostatek prostoru na důkladnou regeneraci a masáže, o které se postará masér Michal Bílek. Mozaiku přípravy mladých fotbalistů na jarní sezónu doplní každodennní půlhodinka taktiky u tabule či videa.
Čtvrtý den soustředění sehrají obě mladoboleslavská dorostenecká družstva přípravné utkání proti soupeřům z Letohradu:

Ve čtvrtek 12. února od 16 hodin Letohrad U19 - FK Mladá Boleslav U16

Ve čtvrtek 12. února od 17,30 hodin Letohrad U21 - FK Mladá Boleslav U17

Z kádru FK Mladá Boleslav U17 na soustředění odcestovali brankáři Truksa, Řemínek a hráči Machů, Rudzan, Komárek, Hančovský, Novák, Novotný, Šulc, Klíma, Stopa, Hodbod, Houžvička, Zákravský, Procházka, Vejr, Krčmář a Bulankin. Neodcestovali Hurda, Horáček, Koubský z důvodu nemoci a Král, který dostal pozvánku do české reprezentace U16. Realizační tým tvoří hlavní trenér Martin Mrvík, asistent trenéra Miloš Sajdl (připojil se k družstvu až ve středu), vedoucí družstva Michal Dvořáček. Z pracovních důvodů se soustředění nezúčastňuje druhý asistent trenéra Jan Flachbart.
,,Pro toto družstvo je týdenní soustředění důležité nejen z hlediska kondice, herních dovedností a upřesnění taktiky, ale hlavně pro správné formování týmového souznění. Utužení party, vytvoření ještě lepších vztahů mezi hráči, ale i chápaní trenérů a celkového nastavení principů týmu. Na soustředění je větší prostor na pohovory s hráči, kteří bývají otevřenější, než v běžném režimu, kde mají další povinnosti, jakými jsou například škola, internát, cestování domů či učení na další den. Při soustředění mají poměrně klid od vnějších vlivů a můžou se plně koncentrovat na fotbal. Věřím, že pokud bude tým zdravotně v pořádku, tak soustředění ho posune zase o kousek dál ve všech činnostech a že se tento fakt postupně projeví na hřišti při zápasových výkonech a výsledcích,'' řekl trenér FK Mladá Boleslav U17 Martin Mrvík.

Fanshop banner