Mladší dorostenci odcestovali na zimní soustředění do Ustí nad Orlicí
Klub

Mladší dorostenci odcestovali na zimní soustředění do Ustí nad Orlicí

Redakce

V pondělním dopoledni 9. února hráči FK Mladá Boleslav U17 a U16 společně nabrali směr Ústí nad Orlicí, kde budou ubytovaní ve Sporthotelu Tichá Orlice. V průběhu týdenního soustředění absolvují každý den tři tréninkové jednotky.

Denní programy budou podobné. Mladí fotbalisté dopoledne podstoupí vytrvalostní výběh do terénu, odpoledne si zatrénují na místní umělé trávě a večer je čeká zátěž v hotelové posilovně. V součinnosti s náročným trénováním bude dostatek prostoru na důkladnou regeneraci a masáže, o které se postará masér Michal Bílek. Mozaiku přípravy mladých fotbalistů na jarní sezónu doplní každodennní půlhodinka taktiky u tabule či videa.
Čtvrtý den soustředění sehrají obě mladoboleslavská dorostenecká družstva přípravné utkání proti soupeřům z Letohradu:

Ve čtvrtek 12. února od 16 hodin Letohrad U19 - FK Mladá Boleslav U16

Ve čtvrtek 12. února od 17,30 hodin Letohrad U21 - FK Mladá Boleslav U17

Na soustředění z kádru FK Mladá Boleslav U16 v pondělí odjeli brankáři Mikulec, Zeman, Vrána a hráči Balog, Fingerhut, Mansfeld, Hajdo, Najman, Kohl, Komma, Václav Jon, Vojtěch Jon, Grus, D. Novák, Chládek, Geissler, Šimon. Až v průběhu týdne se po doléčení nemocí připojili Marek, J. Novák a Hobík. Realizační tým družstva šestnáctiletých dorostenců tvoří hlavní trenér Jan Páník a asistent trenéra Zdeněk Bělík.
„Před soustředěním došlo k zúžení kádru a na hostování odešli Lukáš Hrdlička, Daniel Říha, Pavel Prokorát a Zdeněk Jakubec. Hlavním cílem soustředění je zlepšení vzájemné spolupráce a vytvoření trvalejších automatizmů v naší hře. Zároveň budeme pokračovat v kondičním a silovém rozvoji jednotlivých hráčů. Budeme se detailně věnovat rozborům zápasů a celkové týmové taktice. Více se zaměříme na specializaci jednotlivých hráčských postů. Na soustředění je možné být s hráči více v kontaktu a to nám dává příležitost působit na ně nejen po fotbalové, ale i po výchovné stránce," řekl trenér FK Mladá Boleslav U16 Jan Páník.

Fanshop banner