Poslední přípravou bude sobotní duel s Táborskem
Klub

Poslední přípravou bude sobotní duel s Táborskem

Redakce

V pondělí 9. února se fotbalová výprava FK Mladá Boleslav vrátila z Portugalska do Česka a za necelé dva týdny vstoupí do jarní fáze Synot ligy. Poslední přípravné utkání FK Mladá Boleslav - FC MAS Táborsko se hraje v sobotu 14. února.

Přesná hodina sobotního výkopu zatím nebyla určená, ale jakmile dojde k definitivnímu rozhodnutí, dozvíte se ji na tomto klubovém webu!

Boleslavští fotbalisté po úterním volnu od středy trénují v domácích podmínkách a v sobotu se střetnou s druholigovým Táborskem, které bylo jejich posledním testem i před loňskou jarní sezónou. Utkání hrané téměř přesně před rokem (16.2.2014) skončilo jasnou boleslavskou výhrou 4:0. Boleslavské góly stříleli: 25. Štajner, 57. Ščuk, 82. Bořil, 84. Chramosta. Před rokem mužstva hrála v následujících sestavách.
Sestava FK Mladá Boleslav: Diviš - Kysela, Dosoudil, Kúdela, Janíček (62. Rosa) - Jarolím, Ščuk - Zahustel (69. Bořil), Štajner (62. Magera), Šultes (69. Eliáš) - Nešpor (46. Chramosta).
Sestava FC MAS Táborsko: Toma - Sladký, Mráz, Cíferský (88. Hric), Štrbák (66. Rabiňák) - Šiml - Vukadinovič, Javorek (66. Nešický), Šimák (79. Kotrba), Džafič - Strnad (77. Musiol).

FC MAS Táborsko je kvalitním a velmi ambiciózním týmem. Po podzimní části je v tabulce Fotbalové národní ligy šestý s odstupem pouhých čtyř bodů na postupovou pozici. FNL vede Olomouc s 32 a druhý je Varnsdorf s 30 body. V šestnácti podzimních mistrácích nastříleli hráči Táborska pětatřicet gólů, což je nejlepší ofenzivní bilance za všech šestnácti účastníků Fotbalové národní ligy.
Střelci FC MAS Táborsko na podzim 2014: 6 - Zbyněk Musiol, Miloslav Strnad, 5 - Petr Javorek, Adnan Džafič, 3 - Peter Mráz, Benjamnin Ibrahim Traore, 2 - Antonín Presl, 1 - Ivan Cíferský, Luboš Tusjak, Elvist Ciku, Vojtěch Přeučil, Jakub Hric.
Na domácím hřišti získali jedenáct bodů s dvanácti nastřílenými góly, což je až devátá bilance, ovšem na hřištích soupeřů byli na podzim ze všech druholigových týmů nejlepší, když přivezli patnáct bodů a dali třiadvacet gólů.

Táborští hráli v lednu zimní Tipsport ligu. Ve skupině B obsadili druhé místo za prvoligovými Bohemians 1905. Třetí skončil Baník Most a poslední bez jediného bodu Kolín.
Táborští fotbalisté remizovali s Baníkem Most i s Bohemians 1905 shodně 2:2 a vysoko přehráli Kolín 5:1. Potom v dalších přípravných zápasech podlehli prvoligové Příbrami 0:3 a druholigové Vlašimi 2:4, ale přehráli prvoligový Hradec Králové 2:1. V zimní přípravě se střelecky nejvíce daří dvojici Musiol a Džafič, každý s nich dal po třech gólech. Po dvou přidali Traore a Strnad, jednou se trefili Presl, Teplý a Mráz.

Fanshop banner