S tréninky velká spokojenost, s výsledky zápasů menší
Klub

S tréninky velká spokojenost, s výsledky zápasů menší

Redakce

Hráči si hlavně pochvalovali portugalské podmínky pro tréninky a regeneraci. Sebekriticky uznávali, že se jim přípravná utkání v rámci Atlantic cupu nevydařila. „Máme na víc, než jenom na jednu výhru ze tří zápasů," shodli se.

„Až na vítr foukající od oceánu jsme měli podmínky na přípravu skvělé. Po návratu do Boleslavi nás čeká asi horší počasí. Uvidíme, kde budeme trénovat, zda na umělé nebo přírodní trávě, ale s tím nic nenaděláme. Budeme se muset přizpůsobit a důkladně připravit na start jarní části Synot ligy," prohlásil Jan Bořil.
„Tréninkové podmínky byly dobré, až na první hřiště, kde jsme byli první den. Sice to trochu skákalo a někdy foukal silný vítr, ale je dobré využít místní podmínky na přípravu. Po návratu se nemáme čeho obávat. Než jsme odletěli do Portugalska, nepanovala v Mladé Boleslavi velká zima. Po návratu se domácím podmínkám přizpůsobíme. Domů se těšíme, budeme poctivě trénovat a připravovat se na první jarní mistrák," řekl Lukáš Magera.
„Pro mne je hodně příjemné v takovém počasí, jaké bylo v Portugalsku, trénovat, ale to asi pro každého hráče. Hřiště byla ideální, s tím jsme byli všichni spokojení, stejně tak s hotelem a podmínkami k regeneraci," uvedl Jasmin Ščuk.
„Soustředění bylo pro mne osobně náročné, a proto bylo pro mě velice důležité dobře regenerovat a odpočívat. Když jsem se připojil k boleslavskému týmu, neměl jsem žádné volno, ale podmínky pro regeneraci v portugalském hotelu byly dobré," pochvaloval si Kamil Vacek, čerstvá posila z pražské Sparty.

Ze tří utkání Atlantic cupu, shodou okolní všechny proti dánským soupeřům, Boleslavští dvě prohráli a jenom jedno vyhráli při negativním souhrnném skóre 3:6 (Bröndby 0:2, Midtjylland 1:0, Kodaň 2:4).
„Tréninky byly výborný, ale zápasově nic moc. V posledním utkání jsme udělali moc chyb, které soupeř využil," smutnil Jan Bořil.
„Naše zápasy? První utkání bylo vyrovnané. Ve druhé půlce jsme udělali dvě chyby a dostali dvě branky, což by se nám nemělo stávat. Druhé utkání už jsme hráli lépe v defenzivě, čekali na chyby soupeře, vstřelili branku a hráli dobře, z tohoto zápasu a výkonu proti Midtjyllandu si musíme vzít to pozitivní a stavět na něm. Třetí utkání jsme začali výborně a šli do vedení, ale pak jsme udělali v krátkém časovém rozmezí zbytečné chyby, které se podobaly chybám z prvního zápasu. Je škoda, že jsme neuhráli lepší výsledek," shrnul zápasovou přípravu Lukáš Magera, který podobně jako Tomáš Wágner v zimním přípravném období dal dva góly.
„První utkání jsme byli trochu víc unavený z cesty, kterou jsme měli za sebou. Ve druhém utkání se ukázalo, že hrát můžeme s každým a že máme fotbalovou kvalitu. Při třetím utkání nás soupeř trestal za chyby v obraně," mínil Jasmin Ščuk.
„Zápasy v turnaji byly s dobrými soupeři. Nejvíc mě mrzí prohra s Kodaní, která nebyla nad naše síly a ničím nás nepřevyšovala. Naopak my jsme ji výhru moc usnadnili školáckými hrubkami v defenzivě, kterých dokázala využít. Musí to být pro nás ponaučení a takových chyb se v ligových a pohárových zápasech vyvarovat," poznamenal Kamil Vacek.

Své hodnocení portugalského desetidenního pobytu přidal i lékař Roman Lehovec (působí na mladoboleslavské klinice Dr. Pírka): „Soustředění v Portugalsku proběhlo bez velkých komplikací. Zaznamenal jsem pouze pár krátkých viróz a rým, s kterými jsem si poradil. Z hráčů pouze Gaston Mendy měl upravený tréninkový proces kvůli poraněnému stehennímu svalu. V závěru posledního utkání jsem musel jedním stehem zašít tržnou ránu způsobenou soupeřem na hlavě Jakuba Navrátila."

Fanshop banner