Boleslavští mladší dorostenci porazili luštěnický dospělý tým
Klub

Boleslavští mladší dorostenci porazili luštěnický dospělý tým

Redakce

V sobotním dopoledním přípravném zápase boleslavští mladší dorostenci porazili dospělý tým Luštěnic hrající středočeskou soutěž 1. A třídy. Herní převahu vyjádřili vstřelením tří gólů a mnoho dalších šancí neproměnili.

První poločas začali Boleslavští útokem ve 3. minutě, kdy pozornost luštěnického brankáře Řezáče poprvé vyzkoušel novic v dorosteneckém družstvu Bulankin. V 9. minutě rozehrál akci Krčmář na Bulankina, ten vybídl ke skorování Zákravského, který v první velké šanci neuspěl. V 16. minutě po dobrém napadání běžel sám na luštěnickou branku Bulankin, ale střílel vedle. Ve 22. minutě Klíma poslal krásným míčem za obranu do úniku Zákravského, kterého opět vychytal Řezáč a odražený míč neusměrnil do prázdné branky Hančovský. Ve 24. minutě Hančovský vymyslel krásnou nahrávku na Zákravského, ale ten ani tentokrát sólo na soupeřovu branku neproměnil.
Ve 31. minutě se poprvé předvedli Luštěničtí. Po centru z levé strany zakončení zcela osamoceného hráče zlikvidoval nádherným zákrokem brankář Řemínek, když míč vyboxoval nad branku.
Ve 35. minutě velmi dobře soupeře napadal Šulc, vybojovat míč a z levé strany přihrál před luštěnickou branku volnému Bulankinovi, který bez přípravy střelou k levé tyči otevřel skóre utkání - 1:0.
Ve 37. minutě po centru Bulankina z pravé strany hlavičkoval neatakovaný Šulc pouze do brankáře. Ve 40. minutě po Komárkově trestném kopu Bulankin dorážkou odraženého míče pouze rozvlnil boční sít soupeřovy branky. Poločas tak skončil nejtěsnějším boleslavským vedením.

Druhý poločas začali lépe Luštěničtí, ale dva nepříjemné závary po rohových kopech ke skórování nevyužili. Potom ve 48. minutě předvedli hezkou kombinaci z levé strany s nebezpečným, ale neúspěšným Krumpholcovým zakončením.
V 57. minutě po dobré Hodbodově přihrávce se řítil na luštěnickou branku Novák, ale jeho pokus o přehození brankáře skončil vedle branky. Hned z další boleslavské akce nastřelil Machů luštěnické břevno. V 64. minutě utekl po levé straně Hančovský a předložil dobrý míč před branku, kde po teči Machů nedokázal úplně osamocený Zákravský skórovat do prázdné branky.
V 65. minutě vyvezl Machů míč středem hřiště a vtipným obloučkem za obranu našel Hodbodě, jenž zkušeně podél brankáře zvýšil boleslavské vedení na 2:0.
V 68. minutě Novák z dobré pozice mířil vedle. V 75. minutě po Novákově přihrávce Novotný z dobré gólové pozice nastřelil brankáře. V 80. minutě Machů vysunul Zákravského, který bez otálení odcentroval před luštěnickou branku, kde Novák hlavičkoval nepřesně. V 81. minutě po přihrávce Machů běžel sám na soupeřovu branku Hančovský a v rozhodující chvilce si míč nešťastně ukopl.
V 85. minutě centroval z pravé strany Machů a akci přesnou hlavičkou završil Vejr - 3:0.
V 87. minutě ještě zahrozili Luštěničtí. Po rohovém kopu brankář Truksa podběhl míč, ale luštěnické zakončení z brankové čáry vyhlavičkoval Král, čímž zachránil boleslavské čisté konto.

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Řemínek (46. Truksa) - Hurda (85. Šulc), Krčmář (46. Hodbod), Klíma, Král - Komárek (46. Machů), Novotný - Hančovský, Bulankin (60. Vejr), Šulc (46. Novák) - Zákravský.

Branky: 35. Bulankin, 63. Hodbod, 82. Vejr

Trenér FK Mladá Boleslav U17 Martin Mrvík: ,,Po celou dobu utkání jsme byli lepším týmem. Bohužel jsme nedokázali proměnit neuvěřitelné množství šancí a nechali tak soupeře až do konce bojovat o dobrý výsledek. Problém nám dělaly finální přihrávky, při nichž jsme byli nepřesní a zbrklí. Soupeř měl navrch v osobních soubojích. Poznat a vyrovnat se z důrazem dospělých fotbalistů však byl pro nás hlavní cíl utkání. Musím poděkovat luštěnickému soupeři, že v některých soubojích bral ohled na věk mladších hráčů. Výkony mě potěšili Hančovský, Hodbod a Bulankin."

Fanshop banner