V Portugalsku jsou ideální podmínky pro přípravu
Klub

V Portugalsku jsou ideální podmínky pro přípravu

Redakce

Podmínky pro přípravu v jihoportugalské Albuferii mají boleslavští fotbalisté příznivé. Moře sice neláká ke koupání a pláže nejsou vhodné k opalování, ale kvůli tomu prochladlé Pojizeří neopustili. Teplota vzduchu se přes den pohybuje v rozmezí 10-15°C, což jsou ideální podmínky pro trénování.

Každodenní program portugalského soustředění začíná ráno v 9 hodin snídaní v jídelně příjemného přímořského hotelu Grande Real Santa Eulalia. Po první dopolední tréninkové fázi následuje od 13 hodin oběd a po něm v den utkání taktická příprava, nebo v den bez turnajového zápasu druhá tréninková fáze. Večeře je plánovaná od 19 hodin. Předchází ji regenerace v hotelovém wellnes centru.
Pro venkovní tréninky fotbalisté využívají hřiště Estádio Municipal De Albuferia nedaleko hotelu. K pravidelným zahřívacím cvičením před tréninky či zápasy využívají jako tělocvičnu největší kongresovou místnost v rozsáhlém hotelovém interiéru. „Speciálními cviky se připraví na následné tréninkové nebo zápasové zatížení a zároveň posilují hluboký stabilizační systém svého těla. Cviky jim prokrví svaly a jsou prevencí proti zraněním," vysvětlil kondiční trenér Martin Třasák. Teprve po absolvování této speciální série cviků se tým přesune autobusem k tréninku či zápasu. Část každé tréninkové jednotky absolvují hráči v oddělených skupinách, hodně času se věnují nácviku herních kombinací a střelby.
Po vyhraném utkání byla středa zaměřená na důslednou regeneraci a odpočinek. „Ráno nás čekalo rozcvičení a běh na pláži. Bylo to skvělé, krásné prostředí, dobře se dýchalo. Byla to příjemná změna, neboť většinou vybíháme únavu na hřišti. S balónem to moc není, ale pamatuji si, že v Kazachstánu jsme po každém zápase hráli nohejbal," řekl Ondřej Kúdela, jenž se do Mladé Boleslavi vrátil po půlročním hostování v kazachstánském Ordabasy Šymkent.
„Středeční výběh na pláži a odpolední regenerace byly opravu luxusní. Čtvrtek už bude o něčem jiném. Určitě nás čekají dvě náročné fáze, ale tak to na soustředění musí být," poznamenal Lukáš Hůlka. Jeho zkušenější spoluhráč Ondřej Kúdela si volnější středeční program také náramně pochvaloval: „Po obědě jsme měli relax a protože tady svítilo sluníčko, využil jsem volnější odpoledne na procházku."

Fanshop banner