Vackovo parádní představení
Klub

Vackovo parádní představení

Redakce

Kamil Vacek při portugalském soustředění v utkání Atlantic cupu proti FC Midtjylland dal premiérový gól za FK Mladá Boleslav a svým výkonem prokázal, že bude pro jarní mistrovskou sezónu očekávaným oživením mladoboleslavské hry.

Teprve v závěru ledna, těsně před odletem na portugalské soustředění, se k mladoboleslavskému týmu připojil zkušený sedmadvacetiletý záložník Kamil Vacek. Protože v AC Sparta Praha má platnou smlouvu do roku 2017, do FK Mladá Boleslav přišel na hostování. „Hodně hráčů z boleslavského mužstva znám z české ligy a z mládežnických reprezentací, takže jsem nepřišel do úplně neznámého prostředí. V Mladé Boleslavi jsem spokojený," prohlásil Kamil Vacek po vítězném utkání s dánským FC Midtjylland na portugalském Atlantic cupu.
K přemožení dánského soupeře výrazně přispěl, neboť vstřelil jediný a tím pádem rozhodující gól zápasu. „Po celé utkání jsme měli převahu, soupeře téměř do ničeho nepustili, protože jsme hráli o poznání disciplinovaněji a koncentrovaněji, než v prvním turnajovém střetnutí proti Bröndby," uvedl Kamil Vacek do mikrofonu místní televize. Ta se o něho zajímala nejen kvůli gólu, ale především pro jeho celkový herní projev. Patřil k nejlepším fotbalistům úterního večera na Estadio Algarve.
K prvnímu utkání v mladoboleslavském dresu nastoupil v sobotu 31. ledna na závěrečnou půlhodinu utkání Atlantic cupu. Přišel na hřiště místo Kúdely v době, když už Boleslav prohrávala s Bröndby o dva góly a na nepříznivém stavu nic nezměnil. O tři dny později se v druhém utkání Atlantic cupu ocitl poprvé v mladoboleslavské základní sestavě a proti FC Midtjylland ve 24. minutě dal premiérový gól v dresu FK Mladá Boleslav. Po Skalákově centru a Wágnerově přiťuknutí nekompromisně prostřelil gólmana. „Hrálo se mi dobře," radoval se Vacek, který si pochvaluje úroveň hotelového zázemí a podmínky pro trénování v Albuferii na jihu Portugalska.

Fanshop banner