Získali skalp lídra dánské superligy
Klub

Získali skalp lídra dánské superligy

Redakce

Ve druhém utkání Atlantic cupu Boleslavští porazili aktuálně vedoucí tým dánské superligy gólem Vacka. V konečném pořadí základní skupiny to však stačí pouze na třetí místo.

První poločas začal za mírného mrholení, které později ustalo, a s oboustranně opatrnou kombinací. Po nevýrazné desetiminutovce se Boleslav rozehrála, získala herní převahu i těsné vedení.
Prvním zaměstnaným gólmanem byl midtjyllandský Heinze v 6. minutě při nedůrazném boleslavském trestňáku. O tři minuty později Boleslavští nevyužili svůj první roh. Po Končalově skluzu kopal Midtjylland roh ve 12. minutě, který Šeda vyboxoval mimo vápno. V 15. minutě se do gólové šance prodral Skalák, ale tísněn bekem se proti brankáři neprosadil. Ve 20. minutě založil Koch povedenou a nebezpečnou akci přihrávkou Bořilovi, jenž přešel přes dva protihráče, přistrčil Končalovi a na jeho parádní centr bohužel Skalák před brankou těsně nedosáhl. O dvě minuty později předvedli Boleslavští další nebezpečný atak zleva, kdy Končal přihrál Skalákovi, kterého protivník beztrestně srazil a akci dokončil Kysela střelou, s níž si soupeřův gólman poradil.
Ve 24. minutě zaútočila Boleslav pro změnu po pravé straně, Skalákův centr před brankou Wágner sklepnul k Vackovi a ten ráznou ranou skóroval - 0:1. Vacek hostující v Mladé Boleslavi z pražské Sparty tak při prvním startu v základní sestavě (v předchozím utkání střídal na závěrečných třicet minut) dal premiérový gól v modrobílých barvách.
Ve 26. minutě po Skalákově rohu střílel těsně mimo branku Končal. Ve 28. minutě Koch přihrál Ščukovi, ten přistrčil rozběhnutému Bořilovi, jehož atak skončil dalším boleslavským rohem. Po jeho rozehrání předvedl výtečnou individuální akci Končal, jehož bombu z úhlu gólman kryl.
Teprve kolem 30. minuty Midtjyllandští dvakrát ohrozili boleslavskou branku, naštěstí vždy bez úspěšné koncovky. Ve 34. minutě po Končalově trestňáku hlavičkoval Wágner nad branku. V poslední minutě poločasu boleslavský kombinační útok přes celé hřiště vyvrcholil Skalákovým centrem a Vackovým nepovedeným zakončením.

Ve druhém poločase si Boleslavští udržovali herní převahu a zaslouženě dovedli utkání do vítězného konce. Ve 47. minutě pronikl přes tři protihráče Kysela do výhodné střelecké pozice. Jeho ránu brankář srazil na roh, po jehož rozehrání sudí odpískal Boleslavi útočný faul. V 57. minutě Končal z trestného kopu přestřelil. O tři minuty později Končal vybojoval roh, který Boleslavští nevyužili.
V 62. minutě byli Midtjyllandští nejblíže vyrovnání, ale Sistovu tečovanou střelu Šeda výtečným zákrokem vytlačil od pravé tyče na roh, kterým už boleslavského brankáře neohrozili. Podobně vyzněl i další midtjyllandský roh o pět minut později. V 68. minutě Pušičovu šanci zmařil v poslední chvíli Kysela skluzem na hranici brankoviště. V 69. minutě další midtjyllandský roh boleslavská obrana snadno odvrátila a navíc Skalák vyrazil do brejku, který zarazil Romera faulem. Končalův trestňák přežil Midtjylland jen za cenu rohu, který Skalák přetáhl a spoluhráče tak nenašel. V 75. minutě midtjyllandská obrana odvrátila dva Skalákovy nadějné centry. V 80. minutě se Vackův rohový kop snesl k neobsazenému Hůlkovi, jehož volej gólman Heinze lapil. V 86. minutě poslal Vacek trestný kop z rohu šestnáctky těsně vedle levé tyče. V 88. minutě midtjyllandský trestný kop skončil v Šedových rukavicích. V předposlední minutě Bořilovu přízemní střelu midtjyllandský gólman neudržel a Ďurišovu snahu skluzem dorazit míč do sítě posoudil rozhodčí jako faul. V tříminutovém nastavení po spolupráci se Šislerem nebezpečně vystřelil Ďuriš, ale z nadějné akce byl jenom další roh.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Kysela, Hůlka, Koch, Bořil - Ščuk (46. Šisler), Kúdela) - Skalák (77. Zahustel), Vacek, Končal (77. Štohanzl) - Wágner (81. Ďuriš).

Gól: 24. Vacek

ŽK: Sisto, Romer, Banggaard - Wágner

Rozhodčí: Lourenco - Tavares, Vilala

Fanshop banner