Do Atlantic cupu vstoupili prohrou
Klub

Do Atlantic cupu vstoupili prohrou

Redakce

Boleslavští fotbalisté první utkání na portugalském soustředění započítávané do Atlantic cupu proti dánskému soupeři prohráli, neboť byli nepřesní v kombinaci a nedařila se jim střelba.

První poločas začali Boleslavští útokem, ze kterého vytěžili roh, ale po jeho rozehrání branku soupeře neohrozili. Potom dvakrát nebezpečně zaútočil tým Bröndby. Vždy z levé strany zásluhou Da Silvy a Pukkiho, ale ani jeden z nich brankáře Hrušku vážně nezaměstnal. V 18. minutě Boleslavští nevyužili svůj druhý roh. Po většinu vyrovnaného prvního poločasu Boleslavští zdlouhavě kombinovali bez zakončení, a když už se ve 28. minutě Ďuriš odhodlal ke střelbě, trefil bránícího hráče.
Ve 32. minutě po faulu na Kúdelu nevyužila Boleslav trestný kop, ani o chvíli později třetí kop od rohového praporku. Ve 36. minutě boleslavský stoper Navrátil ve skluzu zmařil jedovatý Da Silvův centr. Ve 40. minutě dlouhé autové vhazování Kysely uvnitř soupeřovy šestnáctky Magera sklepnul ke Skalákovi, ten však nastřelil obránce. V předposlední minutě poločasu Magerův trestný kop usměrnil Ďuriš hlavičkou pouze do připraveného brankáře Bröndby Hradeckého, jenž je částečně českého původu, ale má finské občanství.

Druhý poločas sice začali Boleslavští aktivně, ale deset minut po změně stran je dánský soupeř potrestal za sérii chyb v rozehrávce. „Po prvním vyrovnaném poločase o naší prohře s kvalitním protivníkem rozhodly dvě zbytečné hrubé chyby," uznal boleslavský stoper Jakub Navrátil. Ve 48. minutě nadějný Bořilův centr nepustil k Wágnerovi pozorný gólman. Potom dánský soupeř dvakrát zaútočil zleva přízemními centry, první odvrátil Hůlka a druhý Bořil. V dalších šancích Bröndby však již míč skončil v boleslavské síti.
V 54. minutě přetažený rohový kop Agger od vzdálenější tyče vrátil před boleslavskou branku a Dumič z metru skóroval - 1:0.
V 55. minutě Hůlka nepřesně přihrál stoperskému kolegovi Navrátilovi, který se marně ve skluzu pokusil zabránit v brejku Elmanderovi, jenž sólo zakončil přízemní střelou podle Hrušky - 2:0.

V 58. minutě Pukki překonal boleslavského Hrušku potřetí, ale gól mu rozhodčí neuznal kvůli ofsajdovému postavení. V 60. minutě další Hůlkovu nepřesnost využil k ataku Pukki, kterého zbrzdil Kysela a dánskou šanci definitivně zmařil odvážným pádem pod nohy protivníka Hruška. O pět minut později po spolupráci Da Silvy s Pukkim vystřelil Elmander z hranice šestnáctky, ale Hruška míč jistě zkrotil. V 69. minutě svižný útok Bröndby z pravé strany završil Hasani technickým pokusem těsně mimo pravý horní růžek Hruškovy branky. V 71. minutě Magerův trestňák usměrnil Navrátil hlavou těsně vedle levé tyče z odmávaného a odpískaného ofsajdu, takže případný gól by neplatil. V 80. minutě s Magerovou přízemní ranou postrádající razanci si brankář Hradecký snadno poradil. V předposlední minutě se ke střelbě odhodlal i čerstvý Albina, ale trefil rohový praporek...
„Vyrovnaný průběh utkání odpovídal tomu, že se střetla mužstva ze čtvrtých míst národních ligových soutěží Česka a Dánska," poznamenal sportovní ředitel FK Mladá Boleslav David Jarolím, který si pochvaluje místní podmínky k přípravě: „Do Portugalska jsme přiletěli v očekávání střetnutí s dobrými soupeři na kvalitních hřištích a za dobrými tréninkovými podmínkami s kvalitním hotelovým zázemím. A to tady máme."

Sestava FK Mladá Boleslav: Hruška - Kysela, Navrátil (76. Koch), Hůlka, Bořil - Ščuk, Kúdela (61. Vacek) - Skalák (61. Zahustel), Magera (81. Albina), Ďuriš (61. Vukadinovič) - Wágner (76. Subbotin).

Góly: 54. Dumič, 55. Elmander

Rozhodčí: Pinherio z Portugalska

Fanshop banner