Do Portugalska odletělo pětadvacet fotbalistů
Klub

Do Portugalska odletělo pětadvacet fotbalistů

Redakce

Boleslavští již pokračují v přípravě na jarní mistrovskou sezónu na jihu Portugalska v přímořském klimatu města Albuferie, kde jsou ubytovaní v hotelu Grande Real Santa Eulalia.

Prvním dnem soustředění byla sobota 31. ledna. Po snídani hráči absolvovali od 11 hodin trénink na hřišti vzdáleném deset minut jízdy autobusem od hotelu. V padesáti minutách se rozcvičili, což po cestování v předchozím dnu či spíše večeru potřebovali. Část hráčů měla intervalový trénink, část nacvičovala kombinace na večerní utkání turnaje Atlantic cup proti Bröndby.

V šestatřicetičlenné výpravě FK Mladá Boleslav jsou tři brankáři Hidajet Hankič, Aleš Hruška, Jan Šeda, dvaadvacet hráčů Travys Patrick Junior Albina, Jan Bořil, Michal Ďuriš, Lukáš Hůlka, Jan Koch, Matěj Končal, Ondřej Kúdela, Jan Kysela, Lukáš Magera, Gaston Mendy, Jakub Navrátil, Adam Pajer, Jiří Skalák, Jasmin Ščuk, Jan Šisler, Jan Štohanzl, Igor Subbotin, Florian Thalamy, Miljan Vukadinovič, Kamil Vacek, Tomáš Wágner, Ondřej Zahustel a jedenáct členů servisního týmu. Hlavní trenér Karel Jarolím, asistent trenéra Boris Kočí, tranér brankářů Filip Toncar, kondiční trenér Martin Třasák, fyzioterapeut Václav Kubíček, masér Jan Skoupý, lékař Roman Lehovec, kustod Pavel Uhlíř, vedoucí mužstva Vladimír Rosenberger, sportovní ředitel David Jarolím a manažer komunikace Jiří Koros.

V Portugalsku trénující tři brankáři a dvaadvacet hráčů tvoří kádr, z něhož bude trenér Karel Jarolím bezesporu vybírat sestavy pro jarní duely v Synot lize a poháru ČMFS. V porovnání s podzimem novými (ve třech případech staronovými) tvářemi jsou Jan Šeda (návrat z hostování v indickém FC Goa), Jan Štohanzl (návrat z hostování v indickém Mumbai City FC), Ondřej Kúdela (návrat z hostování v kazachstánském Ordabasy Šymkent), Travys Patrick Junior Albina (přeřazen z boleslavské juniorky), Jan Koch (přestup z německého SpVgg Unterhaching), Matěj Končal (hostování z FC Viktoria Plzeň), Gaston Mendy (přestup z rumunského FC Petrolul Ploie?ti), Igor Subbotin (přestup z estonského Levadia Tallin) a Kamil Vacek (hostování z AC Sparta Praha). Naopak z podzimního kádru chybí Daniel Bartl, Antonín Rosa, Florian Milla, Mirzad Mehanovič, Miroslav Miller (hostování v AC Sparta Praha), Michal Smejkal (na testu v Kazachstánu), Mickaël Zidro Tavares (přestup do FC Sydney), Matej Sivrič (hostování v FC Baník Ostrava), Milan Lalkovič (přestup do anglického FC Barnsley).

Fanshop banner