Vyhráli nad druholigovým polským Lubinem
Klub

Vyhráli nad druholigovým polským Lubinem

Redakce

Počasí v závěru ledna umožnilo, aby Boleslavští v rozpětí pěti dnů sehráli i druhé utkání zimního přípravného období na domácím hřišti s přírodní trávou, na kterém porazili druholigový polský tým.

První poločas začali Boleslavští dobře a brzo získali vedení.
V 5. minutě zahrál lublinský hráč ve vlastní šestnáctce rukou a nařízenou penaltu s jistotou proměnil Wágner - 1:0.
V následujících minutách byli Boleslavští aktivnější, ale už bez gólového efektu. Teprve v 19. minutě Lubin zahrozil, na Todorovského centr z pravé strany nikdo z trojice spoluhráčů nedosáhl a po následném centru z druhé strany hlavičku Wozniaka zkrotil brankář Šeda. Ve 20. minutě Skalákův nebezpečný centr odvrátil Todorovski hlavou na roh. Ve 26. minutě Wozniak hlavičkoval těsně vedle boleslavské branky. Ve 28. minutě boleslavský Magera promarnil výhodu trestného kopu, který poslal přes zeď nad branku. Ve 30. minutě Ščuk před vlastní šestnáctkou přihrál přesně na nohu protihráče, ale Janoszka naštěstí vystřelil nad Šedovu branku. Ve 31. minutě si se Skalákovou přízemní ranou u levé tyče poradil brankář Forenc. Ve čtvrthodince zbývající do přestávky oba týmy utápěly své akce v nepřesnostech, a proto se na těsném boleslavském vedení nic nezměnilo.

Druhý poločas byl zpočátku aktivnější Lubin, ale šance nevyužil. Ve 49. minutě Blad střílel nad. V 54. minutě Vukadinovičovu ránu z dvaceti metrů Forenc snadno chytil. V 56. minutě Boleslavští nevyužili rohový kop a naopak Lubinští vyrazili do brejku, Lukasz Piatek utekl Mendymu, ale Hankič polského hráče vychytal. V 67. minutě centr zprava proletěl boleslavským brankovištěm, kde Čotra nedokázal z metru skórovat. V 72. minutě na Jagiellův nebezpečný centr Sobków nedosáhl. V 76. minutě Vukadinovičův nedůrazný střelecký pokus snadno zvládl lubinský brankář.
V 80. minutě se z levé strany parádně prosadil Albina a z jeho přihrávky Vukadinovič střelou bez přípravy zvýšil boleslavské vedení - 2:0.
Krátce po druhém boleslavském gólu polský brankář Forenc úspěšně stáhl Geisslerův centr a zmařil nadějnou boleslavskou akci. V závěru lubinský Szymankiewicz neproměnil dvě šance. V 86. minutě jeho sólo výtečným zákrokem zlikvidoval Hankič a v 89. minutě křížnou Hankičem tečovanou ranou získal pro Lubin pouze roh, kterému se Boleslavští snadno ubránili.

Sestava FK Mladá Boleslav v I. poločase: Šeda - Kysela, Hůlka, Koch, Bořil - Kúdela, Ščuk - Skalák, Magera, Ďuriš - Wágner.
Sestava FK Mladá Boleslav II. poločase: Hanlkič - Thalamy, Pajer, Navrátil, Mendy (61. Geissler) - Šisler, Milla - Zahustel, Albina, Vukadinovič - Subbotin.

Sestava Zaglebie Lubin: Forenc - Todorovski (28. Tosik), Guldan (68. Jach), Dąbrowski, Čotra (68. Mucha) - Kubicki (68. Soszyński), Łukasz Piątek, Błąd (59. Żyra), Janoszka (59. Szymankiewicz) - Krzysztof Piątek (59. Jagiełło), Woźniak (60. Sobków).

Góly: 5. Wágner z penalty, 80. Vukadinovič

Rozhodčí: Lerch - Blažej, Zeman

Diváků: 200

Fanshop banner