Ve druhém přípravném utkání nastříleli šest gólů
Klub

Ve druhém přípravném utkání nastříleli šest gólů

Redakce

Na umělé trávě mšenského hřiště v Jablonci nad Nisou boleslavští dorostenci výrazně přehráli jablonecké vrstevníky, když o vítězství rozhodli v závěrečné dvacetiminutovce prvního poločasu vstřelením čtyř branek.

První poločas měl do 19. minuty zahřívací tempo hry. V 19. minutě předvedli Boleslavští rychlou útočnou akci po pravé straně. Wolf přes obránce vnikl do soupeřovy šestnáctky, přihrál Frömmelovi, ten dal zpětnou přihrávku Pekařovi, s jehož přízemní střelou z hranice vápna si jablonecký gólman u tyče poradil. Jablonečtí odpověděli ve 21. minutě, kdy orazítkovali břevno Roudnického branky. Ve 25. minutě v do té doby největší boleslavské šanci Bečirević pronikl zleva do šestnáctky, přihrál Pekařovi, ten místo střely zkusil ještě kličku přes beka, míč mu však utekl, ale naštěstí zpět k Bečirevićovi, který střelou ke vzdálenější tyči těsně minul branku.
Ve 27. minutě Frömmel napadal jabloneckého gólmana tak důsledně, že jej obral o míč a dal vedoucí branku - 0:1.
V 31. minutě získal na půlce míč Vodháněl a perfektním centrem mezi jablonecké beky poslal do šance Bečireviće, jenž využil své rychlosti a rázem se ocitl před gólmanem, podle kterého střelou k levé tyči zvýšil boleslavské vedení na 0:2.
Ve 34. minutě dostal od Kopy krásný míč Frömmel a když obešel jabloneckého obránce, tak ten jej fauloval a rozhodčí nařídil pokutový kop. S jistotou ho proměnil Kühnel - 0:3.

Ve 35. minutě jablonecký gólman vyrazil Bečirevićovu tvrdou střelu a vzápětí i Dohnalíkovu dorážku.
Ve 40. minutě po boleslavském autovém vhazování Frömmel sklepl míč Bečirevićovi a ten z pětadvaceti metrů střelou ke vzdálenější tyči trefil horní růžek jablonecké branky - 0:4.
Ve 42. a 45. minutě se dvakrát do zakončení dostal Dohnalík. V prvním případě ho domácí gólman zázračně vychytal, ve druhém střílel těsně vedle.

Druhý poločas hráli boleslavští dorostenci v podstatně obměněné sestavě, přesto pokračovali v náporu. V 50. minutě připravil Dohnalík gólovou šanci pro Koška, jehož střelu gólman vytěsnil mimo tyče. V 68. minutě tvrdě vystřelil ze třiceti metrů Scheufler těsně nad.
V 76. minutě byl těsně před hranicí šestnáctky faulován Scheufler a sám se postavil i k trestnému kopu. Nastřelil hráčskou zeď a k odraženému míči se dostal Zörkler, který se střelou podél gólmana trefil ke vzdálenější tyči - 0:5.
V 80. minutě Jablonec potrestal otálení v rozehrávce před brankou Boleslavských a snížil stav na 1:5.
V 85. minutě zaútočili Boleslavští po pravé straně, odkud Soroka (
je v MB na testech z Bardejova) nacentroval do šestnáctky Koškovi, který posunul míč doleva dobíhajícímu Glöcknerovi, jenž ranou z první prostřelil jabloneckého gólmana a upravil stav na konečných - 1:6.
V 90. minutě ještě Boleslavští vyšachovali obranu domácích, Scheufler dostal míč před branku, ale v záklonu vysoko přestřelil branku.

Sestava FK Mladá Boleslav U19 v I. poločase: Roudnický - Wolf, Lukeš, Marek, Kopa - Kühnel, Vodháněl - Pekař, Frömmel, Dohnalík - Bečirević.
Sestava FK Mladá Boleslav U19 v II. poločase: Roudnický - Zabilanský, Malý, Glöckner, Kopa (59´Dratva) - Scheufler, Košek - Novotný, Soroka, Zörkler - Dohnalík.

Góly FK MB U19: 31. a 40. Bečirević, 27. Frömmel, 34. Kühnel z penalty, 76. Zörkler, 85. Glöckner.

Fanshop banner