Ve středu příprava s polským Zaglebie Lubin
Klub

Ve středu příprava s polským Zaglebie Lubin

Redakce

Mezinárodní přátelské utkání FK Mladá Boleslav - Zaglebie Lubin se hraje ve středu 28. ledna od 13,30 hodin na hřišti v areálu mladoboleslavského Městského stadionu. Zda na přírodní či umělé trávě se rozhodne podle počasí bezprostředně před výkopem.

Pro boleslavské fotbalisty to bude páté utkání v zimní přípravě. Z předchozích čtyř jenom jednou vyhráli, jednou remizovali a dvakrát prohráli, naposledy s Jihlavou 0:3.

Polský tým Zaglebie Lubin není pro Mladou Boleslav neznámým soupeřem. V červnu 2013 Boleslavští sehráli dvě přípravná utkání v Lubinu, jenž v té době vedl český trenér Pavel Hapal (trénoval také Mladou Boleslav v ročníku 2008/09 a v současnosti je koučem jedenadvacetileté reprezentace Slovenska).
První utkání na lubinském hřišti Boleslavští v sestavě Miller - Bořil (58. Geissler), Johana, Kúdela, Fabián - Opiela, Jarolím - Zahustel (58. Sivrič), Štajner, Štohanzl - Chramosta vyhráli 1:0 gólem Davida Jarolíma po Štajnerově přihrávce a hned po něm následující druhé utkání v sestavě Šeda - Tvaroha, Smejkal (60. Hůlka), Ševinský, Rosa - Ščuk, Brunclík (68. Klobása) - Mareš, Klobása (60. Sloboda), Štěpán - Uškovič prohráli 1:2, když na vedoucí boleslavský gól Brunclíka přímo z rohu odpověděli Bled a Oleksy, čímž otočili utkání ve prospěch Lubinu.
Tehdy, v červnu 2013, byl Zaglebie Lubin prvoligový, ale vloni sestoupil z polské nejvyšší Ekstraklasy do 1. ligy jako jasně nejslabší mužstvo, neboť mu k záchraně scházelo osm bodů. Aktuálně v druhé nejvyšší polské lize je Zaglebie Lubin po podzimní sezoně třetí se shodným počtem bodů jako má Wisla Plock na druhé postupové příčce.
Od léta 2012 je hráčem Zaglebie Lubin český útočník Michal Papadopulos, který v ročníku 2008-09 působil také v FK Mladá Boleslav. Sedmadvacetiletý Papadopulos patří k nejproduktivnějším střelcům Lubinu a současný kontrakt mu vyprší koncem letošního června.

Fanshop banner