Přípravu s Jihlavou prohráli překvapivě jednoznačně
Klub

Přípravu s Jihlavou prohráli překvapivě jednoznačně

Redakce

Boleslavští nečekaně vysoko prohráli přípravné utkání s prvoligovým jihlavským rivalem v sobotním odpoledni na hřišti s přírodní trávou v areálu mladoboleslavského Městského stadionu.

První poločas Jihlavští vyhráli zaslouženě, neboť byli přesnější a jistější v práci s míčem. Boleslavští naopak působili těžkopádně po sérii náročných kondičních tréninků.
Už v 5. minutě vyšel Jihlavě útok po pravé straně, odkud Kliment poslal po zemi míč před boleslavskou branku a Kysela si nešťastně srazil míč do vlastní sítě - 0:1.
Boleslavští odpověděli až ve 12. minutě, kdy Ďuriš založil akci přes Ščuka na Končala, jehož centr gólman Hanuš vyrazil k Ďurišovi, ale tomu se zakončení z deseti metrů nepovedlo. Ve 13. minutě Kosakův průnik středem hřiště nezastavil Navrátil ani Hůlka a tvrdou střelou Hruška vyrazil. V 16. minutě jihlavský gólman Hanuš zastavil Wágnerův brejk odvážným zákrokem, po kterém byl ošetřovaný, ale ve hře pokračoval. V 19. minutě si Hanuš poradil s Končalovým centrem, o tři minuty později s Ďurišovou hlavičkou po Magerově centru. Na druhé straně Fulnekův centr završil Kosak nepřesnou ranou a ve 31. minutě Bello netrefil z malého vápna odkrytou boleslavskou branku.
Ve 38. minutě Kliment potrestal nedůraznou boleslavskou defenzívu a šťastným zakončením podle Hrušky zvýšil jihlavské vedení - 0:2.

Do druhého poločasu poslal boleslavský trenér Jarolím do hry zcela novou jedenáctku a dodržel tak trend letošní zimní přípravy. Nová garnitura začala svižně a v deseti minutách si vynutila tři rohové kopy, bohužel bez gólového efektu.
V 62. minutě Vukadinovič rozehrál trestňák na Geisslera, který vystřelil nedůrazně a nepřesně.
V 66. minutě jihlavský Kliment parádní bombou z osmnácti metrů trefil pravý horní růžek, kam se Šeda marně natahoval a míč se odrazil od břevna za jeho záda - 0:3.
Čtvrt hodiny před koncem pozlobil jihlavskou obranu dvakrát rychlonohý Zahustel. V 73. minutě jeho centr přes šířku šestnáctky napálil Vukadinovič bez přípravy nad branku. V 81. minutě další vydařený Zahustelův centr před Vukadinovičem srazil obětavým zákrokem obránce na roh. V 82. minutě po Geisslerově přihrávce nastřelil Ladra pravou tyč jihlavské branky. Tři minuty před koncem Subbotinovu hlavičku odvrátil jihlavský protihráč z brankové lajny.

Sestava FK Mladá Boleslav v I. poločase: Hruška - Kysela, Navrátil, Hůlka, Bořil - Ščuk, Charizopulos - Ďuriš, Magera, Končal - Wágner.
Sestava FK Mladá Boleslav v II. poločase: Šeda - Geissler, Kúdela, Koch, Thalamy - Šisler, Charizopulos - Zahustel, Ladra, Vukadinovič - Subbotin.

Sestava FC Vysočina Jihlava v I. poločase: Hanuš - Kukol, Tlustý, Krejčí, Hybš - Fulnek, Demeter, Bello, Šulek - Kliment, Kosak.
Sestava FC Vysočina Jihlava v II. poločase: Kotnour - Kukol, Kryštůfek, Krejčí, Urbánek - Batioja, Fulnek (70. Bello), Demeter (61. Kučera), Vaculík - Kliment, Harba.

Góly: 5. Kysela vlastní, 38. a 66. Kliment

ŽK: Bořil, Kúdela

Rozhodčí: Váňa - Duchoň, Brda

Diváků 205

Fanshop banner