Brankář Miller bude hostovat ve Spartě
Klub

Brankář Miller bude hostovat ve Spartě

Redakce

Miroslav Miller, služebně nejstarší fotbalista FK Mladá Boleslav, kam přišel v roce 2001 z Admiry Praha, odešel na hostování do pražské Sparty. S mladoboleslavským fotbalem zažil všechny novodobé úspěchy, na nichž se významně podílel svými výkony v brance i vstřícnou povahou v hráčské kabině.

Miroslav Miller se narodil před čtyřiatřiceti lety v Berouně. Ve fotbalové brance začínal v Jinočanech, později se přes Rudnou a Bohemians dostal do klubu Admira/Slavoj Praha, odkud v roce 2001 přestoupil do Mladé Boleslavi. V české nejvyšší lize dosud odchytal 211 zápasů, všechny v mladoboleslavském dresu. V předposlední lednové sobotě se domluvil s představiteli AC Sparta Praha na hostování s platností do 30. června 2015. Sparta si ho vyhlédla jako náhradu za zraněného Davida Bičíka. „Děkujeme Mladé Boleslavi za vstřícnost. Jednalo se o situaci, kterou jsme byli nuceni řešit narychlo, a tak děkujeme za konstruktivní jednání," uvedl na oficiálním sparťanském webu člen představenstva AC Sparta Praha Jakub Otava.
„Dlouhodobě jsme s Miroslavem Millerem měli dohodu, že když dostane zajímavou nabídku, tak mu vyhovíme, protože pro Boleslav udělal opravdu hodně," prohlásil prezident FK Mladá Boleslav Josef Dufek a dodal, že za odcházejícího Millera náhradu do branky shánět nebude: „Máme Aleše Hrušku, vrátil se nám mezinárodně ostřílený Jan Šeda, mimochodem vyhlášený nejlepším gólmanem v loňské podzimní indické lize, a v kádru je také mladý talentovaný Hidajet Hankič."

Fanshop banner