Sobotní příprava proti Jihlavě
Klub

Sobotní příprava proti Jihlavě

Redakce

Přípravné utkání FK Mladá Boleslav - FC Vysočina Jihlava se hraje v sobotu 24. ledna od 13 hodin v areálu mladoboleslavského Městského stadionu podle aktuálního stavu počasí na hřišti s přírodní či umělou trávou.

Pro boleslavské fotbalisty to bude čtvrté letošní přípravné utkání. Předchozí tři sehráli v rámci zimní Tipsport ligy - jednou vyhráli, jednou remizovali a jednou prohráli.
Jihlavští fotbalisté ve dvou letošních přípravných duelech remizovali shodně 1:1 se Znojmem i Brnem.
V uplynulých deseti letech Mladá Boleslav o ligové body hrála s Jihlavou sedmkrát. Třikrát vyhrála (dvakrát doma a jednou v Jihlavě), jednou remizovala (v Jihlavě) a třikrát prohrála (jednou doma a dvakrát v Jihlavě) při celkovém skóre 11:7.
V tomto ročníku Synot ligy 2014/15 byla Jihlava pro Mladou Boleslav prvním ligovým soupeřem v červenci 2014 a bude posledním ligovým soupeřem na konci května 2015.

Bilance ligových zápasů Boleslavi s Jihlavou
Podzim 2005 Vysočina Jihlava - Mladá Boleslav 0:0
Jaro 2006 Mladá Boleslav - Vysočina Jihlava 4:0 (Kulič 2, Pecka 2)
Podzim 2012 Mladá Boleslav - Vysočina Jihlava 1:3 (Magera - Tecl 2, Koloušek)
Jaro 2013 Vysočina Jihlava - Mladá Boleslav 1:0 (Rada)
Podzim 2013 Mladá Boleslav - Vysočina Jihlava 3:1 (Nešpor, Štajner, Ščuk - Harba)
Jaro 2014 Vysočina Jihlava - Mladá Boleslav 2:1 (Jungr, Harba - Koreš)
Podzim 2014 Vysočina Jihlava - Mladá Boleslav 0:1 (Ščuk)

Poslední vzájemné utkání se hrálo na jihlavském trávníku a Boleslavští ho vyhráli 1:0 Ščukovou penaltou nařízenou ve 24. minutě za Vukadinovičovo sražení Markem.
Před více než dvěma lety, přesněji 12. října 2012, se Mladá Boleslav s Jihlavou střetla v přátelském utkání, které skončilo bez vítěze remízou 2:2. Hrálo se v Jihlavě a skóre otevřel ve 22. minutě Magera z penalty nařízené za faul na Filla, jenž v té době v Boleslavi hostoval z Plzně. V předposlední minutě poločasu Kosakův centr proměnil Masopust hlavou ve vyrovnávací gól. V 52. minutě přičiněním Kuličovy trefy přesně do pravého horního roku Boleslavští podruhé vedli. Za necelou čtvrthodinku v 66. minutě centr Oberta usměrnil Šourek v pádu hlavičkou do boleslavské branky a vyrovnal na konečných 2:2.

Fanshop banner