Převahu vyjádřili góly až po hodině hry
Klub

Převahu vyjádřili góly až po hodině hry

Redakce

V prvním letošním utkání boleslavští dorostenci soupeře jasně přehráli, ale hodinu se marně snažili dostat míč do branky. Teprve v závěrečné půlhodině třemi góly potvrdili zaslouženou výhru.

První poločas začal brankovou příležitostí pražské Dukly, jejíž útočník využil kiksu boleslavského stopera Kopeckého, ale pokazil ji nepřesnou střelou. Následoval desetiminutový boleslavský tlak, v němž byl skórování nejblíže Novotný po Dohnalíkově průniku, ale branku z deseti metrů minul.
Dalších deset minut hrála více Dukla, ale třetí čtvrthodinka už zase patřila boleslavským dorostencům. Ve 30. minutě Kořínek sám před soupeřovou brankou nastřelil nohu jejího strážce. O pět minut později Vodhánělův trestný kop nedokázali Kopecký ani Glöckner dorazit do pražské branky ani ze dvou metrů. Ve 40. minutě proti přízemní střele pražského útočníka výtečně zasáhl brankář Volek.
V závěrečných pěti minutách před přestávkou přečkala obrana Dukly tři jasné gólové šance. Proti Novotného zakončení výtečně zasáhl brankář. Po centru zprava hlavičkoval těsně vedle Kořínek. Po Dohnalíkově pasu a kiksu soupeřova stopera běžel Bečirevič sám proti brance Dukly, ovšem jeho zakončení brankář rukou šťastně vyrazil.

Ve druhém poločase Boleslavští svůj tlak na soupeře vystupňovali a tak se většinou hrálo na polovině Dukly. Ve 48. minutě Pekařův centr usměrnil Bečirevič pod břevno, ale gólman míč vytlačil mimo branku. V 52. minutě Ladra nastřelil pravou tyč a Frömmel v dorážce pro změnu levou. Frömmelovi však sudí odmávali a odpískali ofsajd, takže by případný gól stejně neplatil. Deset minut po nastřelování tyčí konečně Boleslavští pohnuli skórem utkání.
V 62. minutě z Ladrovy přihrávky se prosadil Bečirevič střelou k pravé tyči navzdory tomu, že byl tísněn obráncem - 1:0.
Necelou minutu po vstřeleném gólu povedenou Frömmelovu ránu vytlačil pražský gólman na roh a podobně si poradil i s Ladrovým zakončením v 65. minutě.
V 68. minutě Kopův centr z pravé strany využil střelou bez přípravy Bečirevič ke zvýšení boleslavského vedení - 2:0.
V následujících minutách nevěděli obránci Dukly, kam dříve skočit. V 80. minutě Ladra parádně připravil jasnou gólovou pozici Pekařovi, ten však pouze nastřelil gólmana.
V 82. minutě se Frömmel prodral do protivníkovy šestnáctky, od koncové lajny nezištně přihrál před branku a Košek přesně zamířil do branky - 3:0.
Pět minut před koncem překopl pražskou branku Kopa z necelých deseti metrů, což jeho spoluhráč Ladra komentoval hlasitým výkřikem: „Ty seš vrah!" Kopa však nebyl jediným, komu scházely klid a přehled v koncovce, podobných příležitostí jako on, promarnili boleslavští dorostenci nejméně třikrát tolik, než dali gólů.

Sestava FK Mladá Boleslav U19 v I. poločase: Volek - Zabilanský, Lukeš, Kopecký, Glöckner - Novotný, Wolf, Vodháněl, Kořínek - Bečirevič - Dohnalík.
Sestava FK Mladá Boleslav U19 v II. poločase: Volek - Kopa, Malý, Kopecký (75. Lukeš), Wolf - Pekař, Košek, Kühnel, Bečirevič - Ladra - Frömmel.

Góly: 62. a 68. Bečirevič, 82. Košek

Rozhodčí: Tvaroh - Nejedlo, Mešťan

Diváků: 55

Fanshop banner