Po výtečném začátku neudrželi třígólové vedení
Klub

Po výtečném začátku neudrželi třígólové vedení

Redakce

V prvním utkání letošní zimní přípravy boleslavští junioři třemi góly v necelé půlhodině dokonale zaskočili vedoucí tým České národní ligy. Výrazné vedení však neudrželi a duel skončil bez vítěze.

První poločas začal povedeným boleslavským útokem a po následném rohu vedoucím gólem.
Ve 3. minutě Hodačův přetažený rohový kop vrátil Marek hlavou před branku a Zemánek nekompromisním zakončením dílo dokonal gólem - 1:0.
Střížkovští byli viditelně zaskočení a trvalo jim pět minut, než vystřelili na boleslavskou branku, ale Michal Sedláček ji netrefil. V 11. minutě se v příhodné pozici uvnitř boleslavské šestnáctky ocitl Štoček, nastřelil však Hankiče. O dvě minuty později promarnili Sřížkovští další dvě šance, první výtečně zlikvidoval brankář Hankič, druhou zneškodnil stoper Zemánek za cenu rohu.
V 18. minutě Lacek centrem z pravé strany našel před střížkovskou brankou Zahustela, který hlavou přihrál Vukadinovičovi a ten ranou bez přípravy prostřelil bezmocného Vintera - 2:0.
Za deset minut si Zahustel s Vukadinovičem role vyměnili a gólový efekt zopakovali.
Ve 28. minutě Malpon založil akci přihrávkou Vukadinovičovi, jenž utekl střížkovské obraně a nezištně předložil míč Zahustelovi do takové pozice, z níž nebyl problém zamířit k levé tyči - 3:0.
Ve zbylém čase prvního poločasu se Střížkovští vzpamatovávali ze šoku způsobeného laciným inkasováním gólů a vlastní střeleckou neschopností. Šanderovu střelu ve 36. minutě vytlačil Hankič nad břevno a o dvě minuty později boleslavský gólman zabránil ve skórování Štočkovi, který se do šance dostal po spolupráci s Michalem Sedláčkem. Střížkovu z bryndy pomohl hlavní sudí Nejedlo vymyšlením penalty za neagresivní Markovo stínování bezradného Štočka, jenž zády k boleslavské brance bez možnosti ji ohrozit padl teatrálně k zemi.
Ve 43. minutě nesmyslně nařízený pokutový kop ve prospěch Střížkova proměnil Michal Sedláček - 3:1.

Do druhého poločasu se Střížkovští vrátili s nadějí, že utkání ještě prohrané nemají a tento pocit umocnili snížením na rozdíl jediného gólu.
Ve 47. minutě si Střížkov vynutil rohový kop, který rozehrál Daniel Kocourek a nehlídaný Melechovský hlavou snadno skóroval - 3:2.
Boleslavští odpověděli nadějnou akcí, při které Flavien vymyslel pěknou přihrávku na Zahustela, jehož zakončení však obránce zblokoval na roh. Za těsného boleslavského vedení přibylo na hřišti soubojů ve středu hřiště a ubylo povedených ofenzivních akcí a střeleckých příležitostí. Boleslavským juniorům scházelo jen pět minut, aby utkání dotáhli do výhry.
V 85. minutě vyrovnal Kučera ráznou křížnou střelou v pravé tyči - 3:3.
Boleslavští ještě nebezpečně odpověděli v předposlední minutě, kdy po centru z pravé strany Lacek bez přípravy těsně přestřelil střížkovskou branku. Zanedlouho potom rozhodčí utkání ukončil za nerozhodného stavu.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Hankič (46. Dědek) - Lacek, Zemánek, Marek (78. Křapka), Lukáš Houžvička (23. David Sedláček) - Kateřiňák, Malpon - Jakub Kocourek (46. Lakatoš), Hodač (46. Flavien), Vukadinovič - Zahustel (65. Hodač).

Sestava Bohemians Praha Střížkov I. poločas: Vinter - Šandera, Hruška, Laštovka, Volek - Michal Houžvička, Marek Sedláček - Boček, Michal Sedláček, Vodička - Štoček. Sestava Bohemians Praha Střížkov II. poločas: Brauneis - Šandera, Hruška, Laštovka, Volek (70. Vodička) - Křeček, Mareš - Daniel Kocourek, Kučera, Melechovský - Štoček (65. Boček).

Góly: 3. Zemánek, 18. Vukadinovič, 28. Zahustel - 43. Michal Sedláček z penalty, 47. Melechovský, 85. Kučera.

Rozhodčí: Nejedlo - Tvaroh, Mešťan

Diváků: 75

Fanshop banner