Přicházejí Mendy a Subbotin, do Ostravy na test odešel Mehanovič
Klub

Přicházejí Mendy a Subbotin, do Ostravy na test odešel Mehanovič

Redakce

Senegalský obránce Mendy a estonský útočník Subbotin jsou nováčky v kádru FK Mladá Boleslav. Oba podepsali smlouvy na dvaapůl roku. Naopak záložník Mehanovič odešel na dvoutýdenní test do Baníku Ostrava.

„Mendy je velice zkušený hráč, který pravidelně hrál za kvalitní rumunské týmy v nejvyšší soutěži. Je to rychlostní typ na levý kraj obrany a bude osvěžením nejen našeho týmu, ale i celé Synot ligy. Subbotin je vysoký, pracovitý a gólový útočník s mezinárodními zkušenostmi z tallinského klubu a především estonské reprezentace, který chce na svém dalším růstu makat. Oba hráči, Mendy i Subbotin měli zájem do Mladé Boleslavi jít, což nám dělalo radost a dlouhodoběji jsme je sledovali. Jsem proto velmi rád, že se nám podařilo oba přestupy uskutečnit," řekl sportovní manažer FK Mladá Boleslav David Jarolím.

Gaston Xavier Mendy se narodil před devětadvaceti lety v senegalském Bally. S fotbalem začínal v ASC Jeanne dArc a potom postupně prošel kluby Panthers Dakar (2004-05), Moncao (2005-06), Estoril (2006-07), Farul Constanta (2007-10), Universitatea Cluj (2010-12 a 2013-14), Petrolul Ploiesti (2012-13) a z posledního rumunského působiště Rapidu Bucurest (2014) přišel do Mladé Boleslavi v prvních dnech letošního roku. Po dvoutýdenním testování, v jehož rámci nastoupil do dvou utkání Tipsport ligy, podepsal v polovině ledna 2015 s FK Mladá Boleslav kontrakt na dvaapůl roku do 30. června 2017.

Čtyřiadvacetiletý Igor Subbotin se narodil v červnu 1990 v estonském Tallinu, kde začal s fotbalem a v klubu Levadia Tallin prošel z mládežnických družstev až do dospělého týmu, s nímž poznal nejvyšší estonskou ligu i prestižní Ligu mistrů. Pestré mezinárodní zkušenosti získal také ze zápasů v národním dresu Estonska. Odehrál 24 utkání v U19, 13 utkání v U21, 3 utkání v U23 a 4 utkání za dospělou estonskou reprezentaci. V polovině ledna 2015 s FK Mladá Boleslav podepsal dvaapůlletou smlouvu do 30. června 2017.

Talentovaný dvaadvacetiletý rodák z bosenské Sebrenice Mirzad Mehanovič patří do prvoligového kádru FK Mladá Boleslav od roku 2013. V mladoboleslavském dresu si zatím připsal šest prvoligových startů a jeden gól. Na podzim 2014 byl z pozice záložníka druhým nejlepším střelcem týmu FK Mladá Boleslav U21, který je na čele Juniorské ligy. V polovině ledna 2015 odešel na dvoutýdenní test do Baníku Ostrava, kde už působí na hostování další kmenový hráč FK Mladá Boleslav chorvatské národnosti Matej Sivrič.

Fanshop banner