S Tipsport ligou se rozloučili remízou
Klub

S Tipsport ligou se rozloučili remízou

Redakce

Herně byli Boleslavští lepší, než druholigový soupeř, ale oba poločasy sehráli nerozhodně. Konečnou remízou tak zpečetili fakt, že nepostoupili do semifinále zimní Tipsport ligy.

Z úvodní herní převahy Boleslavští vytěžili pouze rohový kop. Pardubičtí po čtvrthodině hru vyrovnali a dokonce dali vedoucí gól.
Ve 20. minutě chybnou Bořilovu rozehrávku zachytil Fikejz a brejkovou situaci proměnil přízemní střelou - 0:1.
Boleslavští odpověděli nejprve útokem, v jehož závěru střílel nepřesně Ďuriš, ale z další akce už vyrovnali.
Ve 23. minutě se Ščuk prokličkoval středem přes tři protihráče a přízemní střelou k pravé tyči skóroval - 1:1.
Poločas se dohrával opět za boleslavské převahy. Ve 25. minutě Magerův centr Wágnerovi odskočil od nohy. Ve 31. minutě Skaláka obral Fousek, přihrál Kimovi a ten těsně minul levou vingl boleslavské branky. Ve 39. minutě na Bořilův centr Kysela nedosáhl. Ve 41. minutě po Skalákově centru Wágner hlavičkoval nad pardubickou branku. Ve 42. minutě se na Magerův trestňák marně natahovali Ďuriš s Navrátilem a Hůlka branku přestřelil. V závěrečné minutě první půle Charizopulos z deseti metrů přestřelil pardubickou branku.

Druhý poločas měl podobný herní obraz, jako první, čili více ze hry měli Boleslavští. V 50. minutě Končal z trestného kopu trefil zeď. O pět minut později Šisler z dvaceti metrů těsně minul pravou tyč. Pardubický Jeřábek v 56. minutě boleslavskou branku přestřelil. V 59. minutě střelecky aktivní Končal trefil levou tyč pardubické branky. V 64. minutě Pajerův pas na Subbotina pardubický brankář při vyběhnutí špatně zpracoval a míč přikryl až na druhý pokus těsně před brankovou čarou. V 68. minutě Mastíka obral o míč Štohanzl a po jeho centru Subbotin hlavičkoval do pardubického brankáře. Ten založil rychlý protiútok, který boleslavská defenzíva přestála jen se štěstím zásluhou Pajera, jenž v poslední možné chvíli zmařil šanci Klátilovi. V 76. minutě Štohanzl po spolupráci s Thalamou nastřelil z rohu malého vápna brankáře. V 80. minutě Albina těsně přestřelil pardubickou branku.
V 84. minutě přízemní Končalův centr z levé strany Štohanzl usměrnil ve skluzu před pozdě reagujícím brankářem do pardubické sítě - 2:1.
Bohužel z vedení se Boleslavští radovali jenom dvě minuty.
V 86. minutě Záviškovu střelu brankář Šeda vyrazil, ale dorážce neobsazeného Klátila již nezabránil - 2:2.

Sestava FK Mladá Boleslav v I. poločase: Miller - Kysela, Navrátil, Hůlka, Bořil - Ščuk, Charizopulos - Skalák, Magera, Ďuriš - Wágner.
Sestava FK Mladá Boleslav v II. poločase: Šeda - Thalamy, Pajer, Kúdela, Koch - Šisler, Milla - Štohanzl, Albina, Končal - Subbotin.

Sestava FK Pardubice v I. poločase: Frydrych - Pospíšil, Vencl, Kopřiva, Kakrda - Kim, Kudrna, Jeřábek, Fousek - Fusek, Fikejz.
Sestava FK Pardubice v II. poločase: Frydrych - Pospíšil, Bederka, Vencl, Mastík - Záviška, Kudrna, Jeřábek, Fousek (51. Pánek) - Petráň, Klátil.

Góly: 23. Ščuk, 84. Štohanzl - 20. Fikejz, 86. Klátil

Rozhodčí: Poživil - Pekař, Trešlová

Diváků: 155

Fanshop banner