První letošní výhra
Klub

První letošní výhra

Redakce

Podobně jako proti Hradci vyhráli Boleslavští první poločas, ale tentokrát proti druholigovému týmu druhý poločas neztratili a první turnajovou výhrou srovnali krok s Hradcem na čele skupiny C Tipsport ligy.

První poločas Boleslavští zaslouženě vyhráli. V 5. minutě Ďuriš vystihl Zierisovu přihrávku, ale varnsdorfskou branku minul. Ve 13. minutě Ďuriš naopak nepřesnou zpětnou přihrávkou nabídl šanci Jurčovi, kterého naštěstí boleslavský gólman Hruška vychytal.
Ve 14. minutě si Skalákovu přihrávku na hranici varnsdorfské šestnáctky zpracoval Magera a zamířil přesně k pravé tyči - 1:0.
V 16. minutě nebezpečný Daníčkův trestňák ze strany brankář Hruška vyboxoval.
Ve 21. minutě Skalákův centr z pravé strany varnsdorfský brankář Porcal nepustil k Ďurišovi a Magerův centr z levé strany skončil rohovým kopem. Ten rozehrál Magera a elegantní patičkou Ďuriš překvapil Porcala - 2:0.
Boleslavští mohli přidat další gól. Ve 22. minutě po Ďurišově přistrčení Wágner branku minul. Ve 37. minutě Tvarohova křížná střela mířila mimo boleslavskou branku. Ve 41. minutě po spolupráci se Skalákem vystřelil dobře Ďuriš a ránu Porcal se štěstím kryl. Ve 44. minutě Wágner z osmnácti metrů varnsdorfskou branku přestřelil.

Do druhého poločasu poslal boleslavský kouč Karel Jarolím zcela novou sestavu, která si sice vynutila herní převahu, ale bez úspěšné koncovky. Ve 48. minutě po Subbotinově přihrávce Thalamy vystřelil hodně mizerně. V 59. minutě Milla ztratil na vlastní polovině hřiště míč, ale Varnsdorfští jeho kiks nepotrestali. V 63. minutě Končalův přízemní centr ve skluzu do soupeřovy branky neusměrnil Štohanzl. O tři minuty později Milla z pětadvaceti metrů těsně přestřelil. V 67. minutě po spolupráci s Končalem se ocitl Subbotin sám před varnsdorfskou branku, ale nastřelil ležícího gólmana Porcala. V 72. minutě Končalovu bombu z úhlu Porcal vyrazil.
V 73. minutě po Daníčkově pasu pádil Martan na boleslavskou branku, ale Šeda jej vychytal. Boleslavský gólman si v dalších dvou minutách poradil i s dvěma varnsdorfskými trestňáky. V předposlední minutě po Pajerově vydařeném pasu nedůrazně střílel Milla, který v další boleslavské akci nezužitkoval pěknou Štohanzlovu přihrávku. V poslední minutě Končal zastavil varnsdorfského Tvarohu, k míči se však dostal Martan a ten naštěstí pro Boleslav branku netrefil.

Sestava FK Mladá Boleslav v I. poločase: Hruška - Kysela, Navrátil, Hůlka, Bořil - Ščuk, Charizopulos - Skalák, Magera, Ďuriš - Wágner.
Sestava FK Mladá Boleslav v II. poločase: Šeda - Thalamy, Pajer, Kúdela, Mendy (77. Malpon) - Šisler, Milla - Štohanzl, Albina, Končal - Subbotin.

Sestava FK Varnsdorf: Porcal - Landovský (36. Kvída), Zieris (46. Zbrožek), Kouřil, Rudnytskyy - Kotiš (46. Novotný) - Breite, Schubert (46. Tvaroha), Daníček, Durdevič - Jurča (46. Martan).

Góly: 14. Magera, 20. Ďuriš

Rozhodčí: Poživil - Hanousek, Brož

Diváků: 225

Fanshop banner