Na první gól v novém roce čekají
Klub

Na první gól v novém roce čekají

Redakce

V prvním přípravném utkání v novém roce 2015 mladší dorostenci na domácí umělé trávě byli lepší než pražský soupeř, ale protože neproměňovali šance, skončilo utkání bezbrankovou remízou.

Hned v první minutě po centru Hančovského hlavičkoval Vejr vedle branky. Z protiútoku jeden z vyšehradských útočníků střílel nad. Ve 13. minutě po vyšehradském trestném kopu byla boleslavská obrana nedůrazná, ale nebezpečné zakončení skončilo vedle branky Řemínka. Ve 14. minutě v krásné akci od Vejra přes Nováka v její závěru Houžvička sám před brankářem poslal míč kousek vedle pravé tyče vyšehradské branky. V 19. a ve 33. minutě nebezpečně střílel boleslavský Novák, ale skóre nezměnil.

Druhá polovina začala nebezpečnou střelou boleslavského Šulce. Ve 43. minutě připravil Machů gólovou šanci pro Kopu, ale ten sám před vyšehradskou brankou nastřelil jejího strážce. V 50. minutě si vyměnil míč Machů s Houžvičkou a připravili gólovou pozici pro Šulce, který finální kličku brankáři přetáhl a šanci zahodil. V 58. minutě centroval z pravé strany Machů a hlavičku Stopy brankář Vyšehradu chytil. V 61. minutě sehráli boleslavští hráči signál z rohového kopu a Šulc trefil břevno soupeřovy branky. V 65. minutě vysunul Machů do úniku Stopu, jenž si míč v dobré pozici ukopl. V 66. minutě neúspěšně pálil ze střední vzdálenosti Machů. V 71. minutě v další boleslavské šanci Zákravský vystřelil vedle levé tyče. V 74. minutě se individuálně prosadil Vejr a nastřelil levou tyč soupeřovy branky. V 76. minutě při obrovském závaru před vyšehradskou brankou nejprve ve velké šanci neuspěl Vejr a následně nastřelil Machů břevno. Odražený míč se dostal ještě ke Stopovi, který zakončil mimo branku. V 79. minutě Boleslavští zahrávali trestný kop ze strany hřiště a po odraženém míči přežili Vyšehradští další závar před svojí brankou. V poslední minutě ještě dvakrát zahrozil z protiútoku Vyšehrad. Nejprve jeho střelec trefil tyč Truksovy branky a v nastaveném čase zachránil čisté boleslavské konto Horáček obětavým skluzem před dorážejícím protihráčem.

FK Mladá Boleslav U17 v I. poločase: Řemínek - Hurda, Krčmář, Král, Procházka - Komárek, Čeněk - Hančovský, Vejr, Novák - Houžvička.
FK Mladá Boleslav U17 ve II.poločase: Truksa - Čeněk (70. Vejr), Horáček, Rudzan, Kopa - Šulc, Koubský - Zákravský, Machů, Houžvička - Stopa.

Trenér FK Mladá Boleslav U17 Martin Mrvík: ,,Začátky obou poločasů byly z naší strany zbrklé a neurovnané. Po prvních deseti minutách obou poločasů se hra uklidnila a soupeře jsme začali přehrávat. V první půli se nám nedařila finální přihrávka, kde jsme byli hodně nepřesní. Vypracovali jsme si pouze jednu velkou šanci. Ve druhé polovině se tato činnost zlepšila a šancí jsme měli mnohem více. Bohužel jsme nedokázali ani jednu proměnit. V první polovině se mně líbil s chutí hrající Vejr a dobrý výkon podala stoperská dvojice Král s Krčmářem. Ve druhé polovině dobrý výkon podal Machů a obránci Rudzan s Horáčkem."

Fanshop banner