Novou sezónu zahájili prohrou
Klub

Novou sezónu zahájili prohrou

Redakce

Nový rok začali boleslavští fotbalisté porážkou s posledním týmem Synot ligy ve střetnutí úvodního kola C skupiny zimní Tipsport ligy. První poločas sice vyhráli, ale ve druhém hradecký soupeř vývoj utkání otočil.

V úvodu prvního poločasu nejprve po rohu Navrátil přestřelil hradeckou branku a podobně nepřesně pálil i o chvíli později Wágner. Hradečtí odpověděli v 6. minutě Černým, jehož zakončení brankář Hruška snadno zvládnul. Čtvrthodina skončila dvěma nevyužitými boleslavskými rohy. První hradecký roh v 18. minutě od Hruškovy branky odhlavičkoval stoper Navrátil. Ve 21. minutě Magerův trestný kop bez obtíží lapil u pravé tyče brankář Kuciak. Ve 24. minutě předvedl nadějný průnik Kysela, který se probil přes Rolka, ale Kuciak včas vyběhl a boleslavskou šanci zmařil.
Ve 26. minutě Navrátil v defenzivním zákroku hlavičkou našel Wágnera, který prošel přes tři protihráče a po zemi prostřelil Kuciaka - 1:0.
Na vedoucí branku nedokázali Boleslavští navázat, ačkoliv příležitosti v následných minutách měli. Šisler přihrál Skalákovi, ale na jeho centr Ďuriš těsně nedosáhl. O minutu později po Wágnerově přiťuknutí Šisler přestřelil hradeckou branku. Ve 34. minutě se Ďuriš v tvrdém souboji uvnitř hradecké šestnáctky prosadil, ale střelu mu Kuciak srazil na roh. Ten rozehrál Magera a hlavičkující Ďuriš jen těsně minul levý horní růžek.
Až těsně před poločasem o sobě dali vědět i Hradečtí. Ve 36. minutě Vlkanova střílel nedůrazně a nepřesně, o čtyři minuty později po centru zprava Vlkanova hlavičkoval z malého vápna do připraveného Hrušky. Dvě minuty před přestávkou si Boleslavští vynutili dva slepené rohy a po rozehrání druhého Ďuriš hlavičkoval do levé tyče.

Do druhého poločasu vyslali trenéři radikálně pozměněné sestavy. Boleslavští nastoupili ve zcela novém složení, Hradečtí ponechali z první půle jen trojici hráčů.
Ve 47. minutě hradecký nebezpečný útok zastavil v poslední chvíli Mehanovič. O minutu později Marešova bomba jen o pár centimetrů přeletěla boleslavskou branku. V 53. minutě hradecký roh povedeně zakončil Vaněček, jehož hlavičku od levé tyče vyrazil Štohanzl na další roh a ten do bezpečí odhlavičkoval Kúdela. V 54. minutě Boleslavští zaútočili po levé straně a po Subbotinově zakončení získali jen roh, který však nevyužili. V 62. minutě založil nadějnou akci Štohanzl přes Vukadinoviče, na jehož přízemní centr Subbotin před hradeckou brankou nedosáhl. A zanedlouho Hradečtí zápas v necelé pětiminutovce otočili.
V 68. minutě se Halilovič dostal nečekaně snadno přes Bartla a střelou z patnácti metrů s pomocí levé tyče vyrovnal - 1:1.
V 72. minutě Hradečtí zaútočili po levém křídle a po přízemním centru zamířil Čermák úspěšně k levé tyči - 1:2.

V 75. minutě v další velké hradecké šanci Vaněček překopl Millerovu branku. V 78. minutě Bartlův centr Kúdela usměrnil k levé tyči, ale gólmana Koubka nepřekonal. V 80. minutě Vukadinovičův centr napáchal před hradeckou brankou zmatek, v němž obránce Chleboun nastřelil vlastního brankáře Koubka. V závěrečné minutě Boleslavští propásli dvě obrovské příležitosti, když ne k obratu, tak alespoň k vyrovnání. Končalův trestný kop z boku šestnáctky prosvištěl brankovištěm, aniž ho někdo ze spoluhráčů využil k zakončení, a Štohanzl individuální průnik završil střelou do brankáře.

Sestava FK Mladá Boleslav v I. poločase: Hruška - Kysela, Navrátil, Hůlka, Bořil - Ščuk, Šisler - Skalák, Magera, Ďuriš - Wágner.
Sestava FK Mladá Boleslav v II. poločase: Miller - Bartl, Pajer, Thalamy, Mendy - Kúdela - Vukadinovič, Štohanzl, Mehanovič, Končal - Subbotin.

FC Hradec Králové v I. poločase: Kuciak - Holeš, Chleboun, Rolko, Zelený - Černý - Štípek, Čermák, Vlkanova, Malinský - Dvořák.
FC Hradec Králové v II. poločase: Koubek - Holeš, Chleboun, Plašil, Mareš - Janoušek - Zorvan, Čermák, Trubač, Halilovič - Vaněček.

Góly: 26. Wágner - 68. Halilovič, 72. Čermák

ŽK: Skalák - Černý, Halilovič

Rozhodčí: Henych - Melničuk, Nehasil

Fanshop banner