Začali testy a už v pátek hrají první přípravný duel
Klub

Začali testy a už v pátek hrají první přípravný duel

Redakce

V pondělí 5. ledna 2015 odstartovali fotbalisté prvoligového kádru FK Mladá Boleslav přípravu na jarní sezónu testováním fyzické zdatnosti v laboratoři Fakulty tělesné výchovy a sportu v Praze. V pátek 9. ledna již sehrají první přípravné utkání.

V úvodním týdnu zimní přípravy budou hráči využívat především posilovnu a hřiště s umělou trávou v areálu domácího Městského stadionu. „Hráči na začátku přípravy prošli testy stability, výbušné síly, síly dolních končetin, běžecké vytrvalosti a celkové tělesné zdatnosti. Získané poznatky vyhodnotíme a podle nich budeme s hráči v přípravném období pracovat," upřesnil kondiční trenér boleslavského mužstva Martin Třasák.

Testy absolvovali Jan Štohanzl, Ondřej Kúdela, Jan Šeda, Matěj Končal, Jasmin Ščuk, Miljan Vukadinovič, Mirzad Mehanovič, Lukáš Magera, Jan Šisler, Jan Bořil, Aleš Hruška, Jan Kysela, Jiří Skalák, Daniel Bartl, Florian Milla, Florian Thalamy, Tomáš Wágner, Jakub Navrátil, Michal Ďuriš, Lukáš Hůlka, Adam Pajer, Ondřej Zahustel, Mickael Tavares, Miroslav Miller, Márius Charizopulos, jenž je v Mladé Boleslavi na testech z FC ViOn Zlaté Moravce a Gaston Mendy, který do Mladé Boleslavi dorazil na testování z rumunského Fotbal Club Petrolul Ploie?ti.

V průběhu testů na pražské FTVS byli boleslavští hráči pod dohledem trenérů Borise Kočího, Filipa Toncara, Martina Třasáka, fyzioterapeuta Václava Kubíčka a vedoucího mužstva Vladimíra Rosenbergera.

Fotbalisté se na testování fyzické kondice a tím pádem i na start zimního trénování připravovali individuálně v době prosincového volna. „Nevydržel bych přes volno nic nedělat. Hrál jsem fotbal v hale, florbal, lyžoval a plnil individuální tréninkový plán od kondičního trenéra," řekl Jan Bořil s vědomím, že testy jsou pro trenéry objektivní kontrolou, jak na tom každý fotbalista je. Nejde jen odpočívat a nic nedělat. O vánočních svátcích jsem sportoval dost. Hrál jsem tenis, badminton, byl jsem na lyžích. Silvestra jsem si užil s kamarády na chatě. Teď už čeká příprava na jarní část Synot ligy," uvedl Jan Kysela. „Testy děláme na začátku každého roku. Kolik jich mám za sebou, si už nepamatuji, ale když jsem někam v zimní pauze přestupoval, přišel jsem o ně. V Rumunsku jsme jezdili třeba jen na kole. Pro trenéry jsou výsledky důležité a my podle nich můžeme pracovat. Je to dřina, ale musíme to zkousnout," pravil zkušený Lukáš Magera.

V pátek 9. ledna od 11 hodin utkáním FK Mladá Boleslav - FC Hradec Králové vstoupí do programu zimní Tipsport ligy (přímý přenos ČT Sport 10.55 hodin). Hrát se bude na umělé trávě v areálu mladoboleslavského stadionu, kde se od 13 hodin uskuteční i další utkání Tipsport ligy FK Varnsdorf - FK Pardubice.

Fanshop banner