Prezident Dufek je přesvědčený, že klub jde správnou cestou
Klub

Prezident Dufek je přesvědčený, že klub jde správnou cestou

Redakce

Právě končící rok 2014 označil prezident FK Mladá Boleslav Josef Dufek za období, v němž se potvrdila správnost cesty, na kterou po vzájemné dohodě vykročil s trenérem Karlem Jarolímem.

„Před rokem při příchodu Karla Jarolíma jsme si stanovili postupné kroky a cíle vedoucí ke stabilizaci výkonnosti mužstva s pravidelnou účastí v evropském poháru," řekl na úvod hodnocení roku 2014 Josef Dufek a pokračoval: „Prvním krokem byla restrukturalizace hráčského kádru s preferencí nejen sportovních, ale i charakterových parametrů nově získávaných hráčů, a zároveň s úsilím o využití nejtalentovanějších fotbalistů z vlastní mládežnické základny. Důkladné kádrové změny nastaly v létě 2014 s perspektivou, že vrchol stabilizace a zkvalitnění by měl nastat v soutěžním ročníku 2015/16. Třetí místo ve skončeném ročníku 2013/14 i současné čtvrté místo v polovině ročníku 2014/15 mě utvrzují o správnosti kroků, které s trenérem Karlem Jarolímem činíme. Vždyť třetí příčka na konci ročníku 2013/14 byla nejlepším umístěním v lize od roku 2007, proto jsem s letošními sportovními výsledky mužstva spokojený."
I za této situace prezident Josef Dufek přiznal, že z množství letních změn byl lehce nervózní. „Výrazně jsme změnili složení realizačního týmu i hráčského kádru. Ve velmi nabitém červencovém a srpnovém programu se únava z cestování i sehrávání nového kádru projevily ve ztrátách při ligových zápasech v Českých Budějovicích, v Ostravě a doma s pražskou Duklou. Časem se hráči semkli a zabojovali o další body, kterých získali stejně, jako předchozí tým v minulé podzimní sezóně. Bohužel ze zdravotních důvodů nemohl na hřišti pokračovat David Jarolím, který však pomohl mužstvu i klubu svými aktivitami vyplývajícími z jeho zahraničních zkušeností. Beze zbytku naplnil mé očekávání, stejně tak jako hlavní trenér Karel Jarolím a jím vedený realizační tým."
Mladoboleslavský fotbal i v kalendářním roce 2014 potvrdil, že patří mezi přední české kluby a že se dokáže prosadit ve velmi náročném konkurenčním prostředí. „Byl bych spokojenější, kdyby se áčko probojovalo do základní podzimní skupiny Evropské ligy, ale francouzský protivník z Lyonu byl opravdu nad naše momentální síly. Radost mám i z dalších družstev našeho klubu. Především jednadvacítce se daří mimořádně, neboť po podzimní sezóně je na čele Juniorské ligy a na jaře bude usilovat o juniorský mistrovský titul. V tomto týmu jsou hráči, kteří mají potenciál prosadit se do prvoligového mužstva. Věřím jim, vždyť někteří si Synot ligu již vyzkoušeli. Sportovním cílem FK Mladá Boleslav pro rok 2015 je opět účast v letních kvalifikačních zápasech Evropské ligy, kam vedou dvě cesty. Jednou je odpovídající umístění v tuzemské lize, druhou úspěch v českém poháru. Považuji je obě za stejně důležité, žádnou z nich za prioritní," pravil Josef Dufek.

„Všem našim partnerům a především společnosti Škoda Auto, městu Mladá Boleslav, odborům Kovo MB v místní automobilce a společnosti Ško-energo děkuji za spolupráci v uplynulém roce 2014. Každému, kdo fandí FK Mladá Boleslav a kdo pracuje pro úspěchy mladoboleslavského fotbalu, upřímně přeji spokojené Vánoce a úspěšný rok 2015."

Fanshop banner