Do Boleslavi přichází Končal z Plzně
Klub

Do Boleslavi přichází Končal z Plzně

Redakce

V FK Mladá Boleslav bude od ledna 2015 působit jedenadvacetiletý obránce Matěj Končal, který přichází z FC Viktoria Plzeň. Kluby se v jeho případě dohodly na ročním hostování.

„Jistě zvýší konkurenci na levé straně naší sestavy a věřím, že bude skutečnou posilou pro mužstvo. Je to hráč s velkou perspektivou, na čemž jsme se shodli s trenérem Karlem Jarolímem i sportovním ředitelem Davidem Jarolímem, a proto jsme o jeho angažování hodně usilovali. Jsem rád, že jsme se s Plzní dohodli," prohlásil prezident FK Mladá Boleslav Josef Dufek.

Matěj Končal, jenž na začátku letošního prosince oslavil jednadvacáté narozeniny, je plzeňský rodák a odchovanec FC Viktoria Plzeň. V roce 2012 se prosadil do prvoligového týmu, s nímž v květnu 2013 slavil zisk mistrovského titulu. Na podzim 2013 hostoval v předním druholigovém týmu FK Varnsdorf, kde odehrál deset mistrovských utkání a dal jeden gól. V lednu 2014 se vrátil do Plzně, ale stálé místo v základní sestavě nezískal. V plzeňském dresu si připsal celkem sedm prvoligových startů s dvěma vstřelenými góly a premiéru v Evropské lize v závěru utkání proti Olympique Lyon. Šestkrát reprezentoval Českou republiku ve třech mládežnických kategoriích (třikrát v U19, dvakrát v U20 a jednou v U21). Aktuálně patří do kádru reprezentačního týmu Česko U21 pro evropský šampionát, který se uskuteční za půl roku v Česku.

Fanshop banner