Trenéři mládeže uzavřeli uplynulý rok
Klub

Trenéři mládeže uzavřeli uplynulý rok

Redakce

Podzimní sezónu a vlastně i celý kalendářní rok 2014 završili trenéři mládežnických celků FK Mladá Boleslav ve třetím adventním týdnu pracovním seminářem a společenským posezením s občerstvením, kterému vévodil vynikající guláš.

Semináře na hřišti s umělou trávou v areálu základní školy Pastelka se zúčastnila drtivá většina trenérů mládežnických družstev FK Mladá Boleslav. Hlavní šéf mládežnického úseku Jiří Saňák stanovil téma ukázkové tréninkové jednotky a trenéři Milan Šíp a Petr Huf rozpracovali její náplň do tří konkrétních cvičení. Figuranty byli hráči FK Mladá Boleslav U15 a přítomní trenéři nad kvalitou provedení diskutovali. „Debatu bych si představoval mnohem živější, než ve skutečnosti byla, ale trenéři zatím nejsou zvyklí na podobný styl práce," poznamenal Jiří Saňák, který je velkým propagátorem kritických diskusí nad tréninkovými i herními situacemi mládežnických týmů v rámci klubu. „Hlavním smyslem podobných klubových seminářů je sjednotit metodiku výchovy hráčů a společně vybrušovat detaily cvičení, aby se mladí fotbalisté opravdu zdokonalovali," zdůraznil Jiří Saňák s připomenutím, že dnešní žákovští i dorostenečtí fotbalisté mají spoustu nedostatků, které můžou sice odstranit vlastní pílí, ovšem jen za předpokladu správného trenérského vedení.
„Děkuji všem za spolupráci při výchově boleslavských fotbalistů v uplynulém roce 2014 a přeji trenérům i jejich mladým svěřencům šťastný a úspěšný rok 2015," poděkoval Jiří Saňák trenérům žákovských a dorosteneckých týmů FK Mladá Boleslav.

Fanshop banner