Sportovním ředitelem klubu se stal David Jarolím
Klub

Sportovním ředitelem klubu se stal David Jarolím

Redakce

Kalendářní rok 2015 začne FK Mladá Boleslav s novým mužem na pozici sportovního ředitele. Stal se jím pětatřicetiletý David Jarolím, který v polovině roku 2014 ukončil aktivní kariéru.

Naposledy v dresu FK Mladá Boleslav nastoupil v neděli 25. května proti Spartě. Potom absolvoval operaci dlouhodobě zraněného kolena a začal pro klub pracovat mimo hřiště. „I když nemohl pokračovat ve sportovní činnosti, tak pomohl mužstvu i klubu svými aktivitami a zkušenostmi z jeho působení v zahraniční. V uplynulém půlroce beze zbytku naplnil mé očekávání," komentoval Jarolímovo jmenování sportovním ředitelem prezident FK Mladá Boleslav Josef Dufek. „Nemít nemocné koleno, vydržel bych hrát ještě tři, možná i čtyři roky, věřím, že fyzicky bych to zvládnul," prohlásil David Jarolím v letošním létě, když se definitivně rozhodl ukončit hráčskou kariéru.
V mladoboleslavském fotbalovém klubu byla pozice sportovního ředitele po odchodu Ladislava Mináře do Olomouce v březnu letošního roku neobsazená.

David Jarolím fotbalové začátky prodělal v Třemošnici na Pardubicku, odkud přešel do Slavie Praha, ze které však už jako šestnáctiletý přestoupil do německého Bayernu Mnichov (1997-2000). V dresu bavorského velkoklubu nastoupil pouze do jednoho bundesligového mistráku. Přestoupil proto do druholigového Norimberku (2000-03) a podílel se na jeho postupu. Po norimberském pádu zpět do druhé ligy přesídlil do Hamburku (2003-12), kde strávil největší část své profesionální kariéry. Na podzim 2012 oblékal dres francouzského Evian Thonon Gaillard FC, ale již v polovině ledna 2013 se stal hráčem FK Mladá Boleslav. Celkem nastoupil k 387 prvoligovým zápasům (nejvíce 257 odehrál v Hamburku), v nichž z pozice záložníka nastřílel 19 gólů. Za FK Mladá Boleslav odehrál 39 ligových utkání, ve kterých dal jen jeden gól. Česko reprezentoval od dorosteneckých let. Za jednadvacítku v 11 utkáních dal 2 góly. V dospělém áčku odkopal 29 utkání a vsítil jeden gól. Byl v Brücknerově kádru Česka na mistrovství světa 2006 v Německu a na mistrovství Evropy 2008 v Rakousku a Švýcarsku.

Fanshop banner