Zúčastníme se prestižního Atlantic cupu 2015
Klub

Zúčastníme se prestižního Atlantic cupu 2015

Redakce

V zimním přípravném období se FK Mladá Boleslav zúčastní kvalitního mezinárodního turnaje Atlantic cup 2015 v portugalském Algarve. Po soustředěních v Turecku v předchozích letech, tentokrát budou boleslavští fotbalisté ladit formu na opačném konci Evropy.

Atlantic cup 2015 je již pátý ročník mezinárodního fotbalového turnaje, který se uskuteční ve dnech od 30. ledna do 8. února 2015 na třech stadionech v Algarve, což je nejjižnější a hlavní turistický region Portugalska s hlavním městem Faro. Právě mezi městy Faro a Loulé je situovaný Estádio Algarve s kapacitou třicet tisíc míst postavený v roce 2004 pro tehdejší fotbalové mistrovství Evropy. Soutěžní utkání na něm hrají druholigový SC Farense, třetiligový Louletano DC a reprezentace Gibraltaru. Při Atlantic cupu 2015 na něm bude hrát i dvě utkání FK Mladá Boleslav.
Dalšími místy konání Atlantic cupu 2015 jsou Estádio José Arcanjo v Olhäo, na němž je doma druholigový SC Olhanense, a Estádio da Nora ve Ferreiras, jež je sídlem FC Ferreiras hrajícího nižší regionální soutěž.

Osm účastníků Atlantic cupu 2015 je rozdělených do dvou skupin.
Ve skupině A jsou FC K?benhavn (dánská Superliga), FC Dynamo Moskva (ruská Premier League), FK Baumit Jablonec (česká Synot Liga), IFK Göteborg (švédský Allvenskan).
Ve skupině B jsou Br?ndby IF (dánská Superliga), FC Midtjylland (dánská Superliga), FK Mladá Boleslav (česká Synot Liga) Örebro FC (švédský Allvenskan).

Známý program FK Mladá Boleslav na Atlantic cupu 2015:
Sobota 31. ledna od 20 hodin na Estadion Algarve Brondby IF - FK Mladá Boleslav
Úterý 3. února od 20 hodin na Estadion Algarve FC Midtjylland - FK Mladá Boleslav
Sobota 7. února utkání o konečné umístění

V předchozích čtyřech ročnících Atlantic Cup vyhráli: 2014 FC K?benhavn, 2013 SK Rapid Wien, 2012 FC Midtjylland, 2011 IF Elsborg.
Ve čtvrtém ročníku Atlantic cupu 2014 byl mezi osmi účastníky také český FC Slovan Liberec. Po výhře nad FC Midtjylland 2:1 a porážkách s FC K?benhavn 0:4 a Örebro FC 0:2 byl klasifikován na šestém místě v konečném pořadí.

Fanshop banner