Podzimní sezónu zakončili remízou
Klub

Podzimní sezónu zakončili remízou

Redakce

Boleslavští v srpnu na hradeckém hřišti o gól prohráli a prosincová odveta, která byla předehrávkou jarní sezóny, se jim nepodařila úplně podle představ. Získali bod za nerozhodný výsledek, jenž se zrodil již v prvním poločase.

V prvním poločase byli hradečtí dorostenci lepší, jistěji kombinovali, nebezpečněji útočili a dvakrát vedli. Boleslavští dvakrát vyrovnali a tak se po přestávce vlastně začínalo znova.
V 5. minutě hradecký trestňák poslal Habrman do brankáře Volka. V 9. minutě boleslavský brankář zmařil hradeckou šanci, když po rohovém kopu odvážně zalehl míč před dotírajícím Čechem. Boleslavští zdárně zaútočili až v 11. minutě, kdy Zabilanského centr snadno zpacifikoval hradecký brankář Ordelt. V 18. minutě po spolupráci s Bečirevičem skončil technický střelecký pokus Ladry těsně vedle levé tyče. V 19. minutě Hrabarovu bombu z pětadvaceti metrů vyrazil Volek na roh. O minutu později přesnější střelu už nechytil.
Ve 20. minutě hradecký Trubač marně hledal spoluhráče, kterému by přihrál, až se z více než dvaceti metrů opřel do míče tak povedeně, že vymetl pravou šibenici Volkovy branky - 0:1.
Za tři minuty mohlo být pro Boleslav ještě hůře, ale Trubač drzý průnik do boleslavské šestnáctky zakončil nepřesně.
Ve 33. minutě boleslavskou kombinační akci zakončil Bečirevič křížnou střelou z rohu šestnáctky přesně k levé tyči - 1:1.
Vyrovnaný stav však netrval dlouho a Hradečtí opět strhli vedení na svoji stranu.
Ve 35. minutě po Lukešově ztrátě míče vyrazil proti boleslavské brance Novák, a protože jej druhý boleslavský stoper Marek nedostatečně atakoval, tak přízemní střelou k levé tyči skóroval - 1:2.
Boleslavští stihli do přestávky nejprve nepřesně vystřelit Vodhánělem a později vyrovnat.
Ve 42. minutě Ladrovu tvrdou střelu hradecký brankář Ordelt pouze vyrazil k dobíhajícímu Wolfovi, který míč snadno doklepnul k levé tyči - 2:2.

Ve druhém poločase se Boleslavští zlepšili a dění na hřišti vyrovnali. První čtvrthodina po změně stran však byla oboustranně rozháraná a bez zakončení. V 54. minutě boleslavský Ladra střílel nad břevno. O pět minut později Trubačovu ránu do středu branky snadno Volek zkrotil. V 66. minutě po Ladrově trestňáku hradecký Ordelt odolal Glöcknerově dorážce z hráčského chumlu na malém vápně. V 68. minutě boleslavský průnik do hradecké šestnáctky vylákal z branky Ordelta, ale po Ladrově přihrávce od koncové lajny z prostoru penalty Košek nastřelil před opuštěnou brankou obránce. V 78. minutě Boleslavští promarnili výhodu dvou slepených rohů.
Dvě minuty před koncem byla Boleslav hodně blízko vítěznému gólu. Po spolupráci s Dohnalíkem tečovaná Bečirevičova rána vynesla boleslavskému družstvu jen rohový kop a po jeho rozehrání Glöckner tvrdě vypálil z deseti metrů, ale v houfu hráčů trefil jednoho ze spoluhráčů a míč soupeřovu branku minul. Úplně v poslední minutě poslední hradecký útok zakončil Zorvan nebezpečnou střelou, kterou boleslavská obrana srazila na roh, jemuž se zdárně ubránila. Utkání tak skončilo nerozhodným skóre.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Volek - Zabilanský, Lukeš, Marek, Glöckner - Malý (29. Košek), Vodháněl - Wolf (90. Novotný), Ladra, Bečirevič - Bojda (76. Dohnalík).

Sestava FC Hradec Králové U19: Ordelt - Fenz, Martinec, Čech, Hlavsa - Hrabar (76. Trávníček), Hašek (64. Miker) - Zorvan, Trubač, Habrman (73. Zdržálek) - Novák.

Góly: 33. Bečirevič, 42. Wolf - 20. Trubač, 31. Novák

ŽK: Vodháněl - Zorvan, Hrabar

Rozhodčí: Severýn - Ulrich, Trska.

Diváků: 85

Fanshop banner