Hodnocení podzimu 2014
Klub

Hodnocení podzimu 2014

Redakce

Pro mladší dorostence FK Mladá Boleslav U17 náročná podzimní sezóna s šestadvaceti přátelskými, přípravnými a mistrovskými duely skončí ve čtvrtek 11. prosince, kdy se po letošním posledním tréninku rozejdou, aby se sešli až v první středě nového roku 2015.

,,Děkuji všem trenérům, spolupracovníkům v klubu, hráčům, jejich rodičům a blízkým za spolupráci v tomto roce a přeji příjemné prožití Vánoc a hodně úspěchů v roce 2015," vzkazuje trenér FK Mladá Boleslav U17 Martin Mrvík, který uplynulou podzimní sezónu 2014 hodnotí pozitivně.
,,Myslím, že první polovinu soutěžního ročníku 2014-15 můžeme považovat za úspěšnou. Náš tým předváděl vcelku vyrovnané výkony. Až na výpadek na hřišti Slavii, kde jsme sehráli nejhorší utkání, jsme se vyvarovali větším herním výpadkům. V zápasech jsme dokázali hrát pohledný fotbal. Pokud se zrovna nedařilo, tým přepnul a vyrovnal se soupeři v bojovnosti a nasazení. Dokázal se v těžkých situacích semknout a vždy příkladně zabral, což je pozitivní a potěšující zjištění. Samozřejmě ne všechno bylo ideální. Celkově máme nedostatky v individuálních herních činnostech hráčů, které se lepší, ale zatím nedosahují potřebné úrovně. Zde máme obrovský prostor pro zlepšování. Bohužel nás také trápilo velké množství dlouhodobě nemocných a zraněných hráčů,''dodal trenér Martin Mrvík.

Hodnocení podzimní části FK Mladá Boleslav U17

Mladší dorostenci FK Mladá Boleslav U17 v podzimní sezoně 2014 sehráli celkem 26 utkání, z nichž 16 vyhráli, ve 3 remizovali a 7 prohráli při aktivním gólovém poměru 68:40. Čtyři utkání sehráli v rámci Memoriálu Vl. Marečka a s bilancí tří výher a jedné porážky postoupili do semifinálové skupiny, jejíž utkání jsou na programu v zimním přípravném období 2015. Další tři utkání byla přátelská se zahraničními soupeři. V létě prohráli s bosenským Sarajevem 2:4 a po skončení podzimní mistrovské soutěži porazili vrstevníky z polského Lubinu 4:1 a remizovali s polskou Gdyní 2:2.
V mistrovské sezoně tým FK Mladá Boleslav U17 sehrál třináct utkání. Z nich 7 vyhrál, ve 2 remizoval a 4 prohrál při celkovém skóre 25:17. Po podzimu 2014 je v ligové tabulce na čtvrtém místě, když ztrácí tři body na třetí Spartu, pět bodů na druhý Hradec a šest bodů na šest bodů na vedoucí Slavii.
Nejvíce minut v mistrovské soutěži odehráli Komárek a Novák ( oba 1032 minut), nejvíce branek nastřílela trojice Machů (7), Novák (5), Zákravský (3), nejvíce brankových přihrávek měl Machů (6).
V týmové produktivitě, která se skládá ze dvou bodů za každou vstřelenou branku a z jednoho bodu za každou gólovou přihrávku, dopadla nejlépe dvojice Machů (20 bodů) a Novák (13 bodů). V hodnocení trenérů vyšla nejlépe trojice Horáček (1,5), Machů a Novák (2).

Fanshop banner