Boleslavská juniorka je podzimním půlmistrem
Klub

Boleslavská juniorka je podzimním půlmistrem

Redakce

V chladném počasí na umělé trávě předváděly oba týmy svižný kombinační fotbal zpestřovaný občasnými pokusy o překvapivé pasy a především častou střelbou korunovanou celkem devíti góly.

První poločas začali Boleslavští útokem završeným Mehanovičovou střelou těsně mimo slávistickou branku. Slávisté ohrozili boleslavskou branku až ve 22. minutě, kdy Hrubý z trestného kopu nastřelil břevno. Načež platilo omšelé fotbalové rčení: Nedáš - dostaneš.
Ve 23. minutě po přihrávce Vukadinoviče se prosadil Zahustel, když stylem ostříleného fotbalového matadora přehodil gólmana Hrubeše - 1:0.
Ve 28. minutě po rychlém slávistickém autovém vhazování se před boleslavskou branku prodral Mysliveček a v jasné gólové šanci jej Dědek vychytal. O chvíli později však již dalšímu slávistickému ataku podlehl.
Ve 32. minutě Peterkovu kolmici do boleslavského vápna zpracoval Diop a přízemní ranou mezi nohy brankáře Dědka vyrovnal - 1:1.
Ve 40. minutě boleslavský brankář zaváhal při Hrubého nedůrazné střele z dvaceti metrů, kterou nečekaně pustil u levé tyče do sítě - 1:2.

Za minutu slávistická radost z vedení pominula.
Ve 41. minutě Kocoureke přihrál Zahustelovi, jeho zakončení srazil brankář Hrubý na roh, který rozehrál Mehanovič a u vzdálenější tyče hlavou do slávistické branky doklepl Klobása - 2:2.

Do druhého poločasu vstoupili boleslavští fotbalisté výtečně, neboť získali dvougólový náskok, který se ukázal být v dalším průběhu rozhodující pro konečný výsledek.
Ve 48. minutě za podražení Geisslera nařídil sudí Berka penaltu proti Slavii, kterou Kateřiňák jistou střelou proměnil ve vedoucí boleslavský gól - 3:2.
V 52. minutě předvedl razantní průnik podle levé postranní lajny Houžvička a po jeho centru Zahustel hlavičkoval povedeně k levé tyči - 4:2.

V 57. minutě získala Slavia výhodu trestného kopu z výhodné pozice nedaleko boleslavské šestnáctky, ale Myslivečkovu střelu kolem hráčské zdi Dědek bez obtíží zkrotil.
V 63. minutě se slávistický Kuchta prosadil nečekaně snadno přes Thalamyho a křížnou střelou skóroval - 4:3.
V 72. minutě Kocourkův přízemní centr Zahustel na malém vápně jenom jemně tečoval a do branky neusměrnil. O dvě minuty později Hodač od koncové čáry přihrál před branku Zahustelovi, ten nezištně posunul míč Geisslerovi, jenž v plném běhu z patnácti metrů přestřelil branku. Boleslavští se opakovně vrhali do útočných akcí a slávističtí obránci mnohdy nestíhali zasáhnout a poslední instancí byl až brankář Hrubeš, který se však nečekaně školáckou chybou podepsal na pátém boleslavském gólu.
V 77. minutě Hodač přihrál Vukadinovičovi, po jehož přesném obloučku napříč šestnáctkou Zahustel v jasné pozici netrefil branku. Ovšem gólman Hrubeš od branky rozehrál přesně na Zahustela, pro kterého bylo snadné završit svůj hattrick a zvýraznit boleslavské vedení - 5:3.
Boleslavským však nebylo přáno, aby v klidu utkání dohráli.
V 79. minutě nedůslednost boleslavské defenzívy potrestal Kuchta, jeho první ránu Dědek vyrazil, druhá však již skončila gólem - 5:4.
V 82. minutě Hodač vydřel míč, ale slávistického gólmana neprostřelil, vzápětí Houžvička trefil břevno a Zahustelovu dorážku Hrubeš vyrazil na roh, kterému se slávistická obrana ubránila. Za těsného boleslavského vedení měla hra dramatický spád do poslední minuty. Boleslavští se nakonec radovali ze zaslouženého vítězství a posunu na první příčku tabulky Juniorské ligy, kde budou přezimovat do startu jarní sezóny.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Dědek - Geissler, Křapka, Thalamy, Houžvička - Kateřiňák, Mehanovič (46. Hodač) - Kocourek, Klobása (84. Lacek), Vukadinovič (90. Zemánek) - Zahustel.

Sestava SK Slavia Praha U21: Hrubeš - Moglich (62. Brož), Souček, Fialka, Bejbl (72. Pelikán) - Hrubý, Salašovič (55. Kuchta) - Zámečník, Mysliveček, Peterka - Diop.

Góly: 23.,52. a 77. Zahustel, 41. Klobása, 48. Kateřiňák z pokutového kopu - 63. a 79. Kuchta, 32. Diop, 40. Hrubý.

ŽK: Klobása - Diop

Rozhodčí: Berka - Fišer, Koval

Diváků: 75

Fanshop banner