Vyhráli a upevnili si postavení na čtvrté příčce
Klub

Vyhráli a upevnili si postavení na čtvrté příčce

Redakce

Boleslavským fotbalistům se odveta za srpnovou domácí prohru s Duklou povedla i s úroky. Soupeře přehráli i přestříleli a pojistili si přezimování na čtvrté příčce s náskokem před případnými pronásledovateli.

Úvod utkání se Boleslavi povedl. Nejprve neúspěšně zaútočila dvakrát z pravé strany nezdařenými centry Magery a Kysely, ale zanedlouho dala vedoucí gól.
V 8. minutě po dlouhém Hruškově výkopu a kiksu stopera Dukly Jeřábka si Skalák kličkou připravil palebnou pozici a po zemi zamířil přesně - 0:1.
I v následujících minutách byli Boleslavští v ofenzivě aktivnější a nebezpečnější, ale v 18. minutě po spolupráci s Magerou a Ďurišem se Wágner neprosadil. Potom Dukla zahrozila dvěma centry, nejprve zprava Krmenčíkem a potom zleva Matějem Hanouskem, ale gólman Hruška se překvapit nenechal. Ve 22. minutě Skalákův centr usměrňoval nedůraznou hlavičkou Ščuk do brankáře Dukly. Neujaly se ani centry Kysely na Wágnera či Ščuka na Mageru. Ve 34. minutě si Chudý bez obtíží poradil se Ščukovým střeleckým pokusem. Pět minut před přestávkou Dukla propásla svoji největší šanci prvního poločasu na vyrovnání. Krmenčíkův centr propadl k nehlídanému Marku Hanouskovi a jeho přízemní zakončení gólman Hruška vyrazil. První poločas tak skončil těsným boleslavským vedením.

Ve druhém poločase, který začali dravěji hráči Dukly, si nakonec Boleslavští výhru pojistili druhým gólem. Boleslavská defenzíva měla však hodně práce podpořenou štěstím při odvracení soupeřova tlaku. Ve 47. minutě Krmenčíkův centr odhlavičkoval Kysela na roh, který rozehrál Mareš a nepřesným volejem završil Štetina. O minutu později Matěj Hanousek zacentroval přes nedůrazného Tavarese a následné Krmenčíkovo zakončení z malého vápna reflexivně vyrazil gólman Hruška. V 50. minutě se neprosadil Beauguel. Potom se hra vyrovnala a dlouhé minuty se hráči obou týmů předháněli v nepřesnostech uprostřed hřiště. V 67. minutě Boleslavští přežili dva rohy v jedné minutě.
V 73. minutě čtvrtý boleslavský roh rozehrál Magera a jeho centr od bližší ke vzdálenější tyči hlavou prodloužil Zahustel a důrazný Wágner míč protlačil do sítě - 0:2.
V závěrečné čtvrthodině si Boleslavští dvougólově vedení a tím pádem tříbodový zisk pohlídali. Deset minut před koncem brankář Hruška zvládl přízemní Beauguelovu bombu a v nastaveném čase, když Hruška neudržel na hranici šestnáctky míč, tak Manziův lob skončil mimo tyče boleslavské branky.

Sestava FK Mladá Boleslav: Hruška - Kysela, Navrátil, Hůlka, Bořil - Ščuk, Tavares - Skalák (89. Lalkovič), Magera (90. Pajer), Ďuriš (72. Zahustel) - Wágner.

Sestava FK Dukla Praha: Chudý - Karavajev, Jeřábek, Štetina, Matěj Hanousek - Marek Hanousek (87. Hlinka), Gedeon, Považanec - Krmenčík (84. Manzia), Beauguel, Mareš (68. Čajič).

Góly: 8. Skalák, 73. Wágner

ŽK Gedeon - Ščuk

Rozhodčí: Orel - Jiřík, Vaňkát

Diváků: 782

Fanshop banner