Na Julisce proti Dukle Praha hrajeme v sobotu
Klub

Na Julisce proti Dukle Praha hrajeme v sobotu

Redakce

Utkání 16. kola Synot ligy FK Dukla Praha - FK Mladá Boleslav, které se hraje v sobotu 29. listopadu od 17 hodin na pražské Julisce, je předehrávkou jarní sezóny a odvetou za kuriózní srpnovou boleslavskou prohru.

Ve druhém kole aktuálního ročníku Synot ligy 2014-15 utkání Mladá Boleslav - Dukla Praha 0:1 rozhodl málo vídaný gól. Již ve 3. minutě boleslavský brankář Hruška při pokusu o rozehrávku netrefil pořádně míč a nabídl zdarma střeleckou příležitost francouzskému útočníkovi v dresu Dukly Beauguelovi, který ji využil a do opuštěné branky snadno skóroval. Ve zbylém čase Boleslavští marně usilovali o nápravu gólmanova kiksu a historicky první domácí prohru s pražskou Duklou neodvrátili.

Vzájemná bilance Boleslavi s pražskou Duklou v prvoligových střetnutích je stručná. Ze sedmi utkání vyhrála čtyřikrát, dvakrát prohrála a jednou remizovala při celkovém skóre 11:6. Na pražské Julisce absolvovala tři střetnutí s bilancí zcela vyrovnanou - při jedné výhře, jedné prohře a jedné remíze s nerozhodným poměrem gólů 4:4.

Ligová bilance Mladé Boleslavi s Duklou Praha
Podzim 2011 Mladá Boleslav - Dukla Praha 3:1 (Chramosta, Rolko, Kulič - Lietava)
Jaro 2012 Dukla Praha - Mladá Boleslav 1:2 (Lietava - Chramosta, Mareš)
Podzim 2012 Mladá Boleslav - Dukla Praha 3:0 (Johana 2, Magera)
Jaro 2013 Dukla Praha - Mladá Boleslav 2:1 (Néstor, Kalouda - Johana)
Podzim 2013 Dukla Praha - Mladá Boleslav 1:1 (Romera - Nešpor)
Jaro 2014 Mladá Boleslav - Dukla Praha 1:0 (Ščuk)
Podzim 2014 Mladá Boleslav - Dukla Praha 0:1 (Beauguel)

Zajímavostí ve statistickém přehledu střelců Dukly do boleslavské branky jistě je, že z šesti gólů dali pět zahraniční hráči působící v pražském klubu. Dvakrát se trefil slovenský forvard Ivan Lietava, po jednom góle dali španělský útočník Albiach Roger Néstor, španělský bek José Antonio Romera a francouzský střelec Jean-David Beauguel. Jedinou výjimkou byla trefa českého ofenzivního záložníka Kaloudy z loňského jara. Ze jmenovaných hráčů v Dukle stále působí Néstor a Beauguel, naopak Lietava hraje za Bohemians, Romero za Jablonec a Kalouda za Slovácko.

V posledním letošním mistráku se Boleslav musí vypořádat s absencí zraněných Daniela Bartla, Jana Šislera, Floriana Milly, Michala Smejkala a Antonína Rosy. Do mužstva se po odpykání trestu za čtyři žluté karty vrátí Jan Kysela.
Dukle bude proti Boleslavi chybět vykartovaný Tomáš Berger, který byl v podzimní sezóně počtvrté napomínán žlutou kartou v předchozím zápase v Teplicích.

Kompletní program 16. kola Synot ligy
Pátek 28. listopadu od 18 hodin SK Dynamo České Budějovice - FK Teplice
Pátek 28. listopadu od 20,15 hodin FC Baník Ostrava - SK Slavia Praha
Sobota 29. listopadu od 17 hodin FK Dukla Praha - FK Mladá Boleslav
Sobota 29. listopadu od 17 hodin 1. FK Příbram - FC Slovan Liberec
Sobota 29. listopadu od 17 hodin FC Hradec Králové - FC Zbrojovka Brno
Sobota 29. listopadu od 20,15 hodin Bohemians Praha 1905 - 1. FC Slovácko
Neděle 30. listopadu od 14,30 hodin FC Vysočina Jihlava - AC Sparta Praha
Neděle 30. listopadu od 17,15 hodin FK Baumit Jablonec - FC Viktoria Plzeň

Fanshop banner