Podobně skromné jsou ofenzívy Boleslavi i Dukly
Klub

Podobně skromné jsou ofenzívy Boleslavi i Dukly

Redakce

V utkání 16. kola Synot ligy FK Dukla Praha - FK Mladá Boleslav se v sobotu 29. listopadu od 17 hodin na pražské Julisce střetnou podobně ambiciózní týmy z lepší poloviny tabulky, ale zároveň srovnatelně málo produktivní ofenzívy.

V aktuální ligové tabulce po polovině mistrovského ročníku 2014-15 má čtvrtá Boleslav o tři body více než sedmá Dukla, která na svém domácím hřišti prohrála pouze jednou (Bohemians 0:1) a za tři výhry (Sparta 1:0, Jihlava 4:1, České Budějovice 3:1) a čtyři remízy (Ostrava 0:0, Brno 1:1, Příbram 0:0, Slavia 2:2) při skóre 11:6 získala třináct bodů. V tabulce sestavené pouze z domácích zápasů je osmá.
Boleslavi se na podzim na cizích hřištích zatím nedařilo. Při hubeném skóre 2:5 získala jen pět bodů za jednu výhru (Jihlava 1:0) a dvě bezgólové remízy (Hradec Králové 0:0, Liberec 0:0). Prohrála čtyřikrát (České Budějovice 1:2, Ostrava 0:1, Sparta 0:1, Jablonec 0:1) a horší venkovní bilanci mají pouze čtyři kluby (Slavia, Brno, Teplice, Hradec), přičemž Teplice a Hradec venku ani jednou nevyhrály.
V první polovině aktuálního ročníku Synot ligy patřily Boleslav a Dukla k podobně skromně střílejícím týmům. V patnácti podzimních zápasech dala Boleslav devatenáct a Dukla osmnáct gólů. Boleslav má o poznání jistější defenzívu, neboť inkasovala jen dvanáct gólů, Dukla dvaadvacet, což je téměř dvojnásobek boleslavského přídělu.

Střelci podzimních gólů Mladé Boleslavi: 6 - Tomáš Wágner, 3 - Jasmin Ščuk, Michal Ďuriš, 1 - Mickaël Zidro Tavares, Mirzad Mehanovič, Jakub Navrátil, Jan Bořil, Jiří Skalák, Lukáš Hůlka a vlastní Pavel Košťál z Brna.

Střelci podzimních gólů Dukly Praha: 7 - Jean-David Beauguel, 3 - Jakub Považanec, 2 - Michael Krmenčík, Marek Hanousek, 1 - Aldin Čajič, Tomáš Berger, Roger Albiach Néstor a vlastní jihlavský Jiří Krejčí.

Fanshop banner