Převahu gólově vyjádřili až po přestávce
Klub

Převahu gólově vyjádřili až po přestávce

Redakce

V posledním letošním domácím utkání o ligové body se boleslavští fotbalisté rozloučili s fanoušky očekávaným vítězstvím. Počtvrté za sebou porazili shodným skórem nebezpečný tým Slovácka, tentokrát uspěli, i když měli problémy se složením základní sestavy.

Chyběli vykartovaný Kysela a zranění Rosa, Smejkal, Milla, Zahustel, Šisler a Bartl.
Od první minuty měli přesto Boleslavští více ze hry a častěji byli na dostřel soupeřovy branky. Ale střelecké pokusy končily buď na tělech bránících hráčů, nebo mimo branku. Neuspěli Ščuk, Wágner ani Ďuriš, který byl blízko gólu před koncem poločasu, když nestihl z malého vápna doklepnout do slovácké branky Skalákův centr z levé strany. Boleslavského brankáře Hrušku zaměstnala jen Hůlkou tečovaná střela z Valentovy kopačky, jinak Dočekal hlavičkoval nad a Kerbr pálil vedle.

Druhý poločas měl podobný obraz jako první v tom, že Boleslavští byli aktivnějším týmem, ale naštěstí jiný v proměňování boleslavských střeleckých příležitostí. Ve 49. minutě hlavičku slováckého Valenty vytlačil brankář Hruška na první slovácký roh, který boleslavská defenzíva snadno ubránila. V 54. minutě Wágner trefil pravou tyč slovácké branky, odražený míč zpracoval a přihrál na hranici vápna, odkud Magera nejprve trefil obránce a potom druhou tečovanou ranou získal pro Boleslav pátý roh.
V 55. minutě pátý boleslavský roh poslal Skalák do malého vápna, kde se Wágner hlavou prosadil a dal vedoucí gól - 1:0.
Slovácko odpovědělo Valentovým nebezpečným trestňákem. V 61. minutě si slovácká obrana poradila s Magerovým trestným kopem. V 67. minutě pěkná boleslavská akce vyvrcholila Skalákovým centrem z pravé strany a Wágnerovým volejem, který se štěstím brankář Heča vyrazil. V 71. minutě Skalákův trestňák šikovně líznul hlavou Magera, ale brankář Heča ho u pravé tyče zkrotil.
V 75. minutě osmý boleslavský roh kopal Lalkovič a hlavou k pravé tyči ho usměrnil Ďuriš - 2:0.
V závěru utkání Wágner vystřelil z otočky přes Radu do slováckého brankáře a z protiútoku se do šance dostal Diviš, jeho tvrdou ránu Hruška vytlačil na roh. Boleslavští si potom dvougólové vedení pohlídali a nic na něm nezměnilo ani dvouminutové nastavení.

Sestava FK Mladá Boleslav: Hruška - Geissler, Navrátil, Hůlka, Bořil - Ščuk (90. Vukadinovič), Tavares - Skalák (87. Mehanovič), Magera (72. Lalkovič), Ďuriš - Wágner.

Sestava 1. FC Slovácko: Heča - Kuncl, Břečka, Rada, Reinberk (82. Košút) - Šumulikoski - Diviš, Valenta, Trávník (68. Havlík) - Kerbr, Dočekal (62. Hlůpik).

Góly: 55. Wágner, 75. Ďuriš

ŽK: Bořil - Valenta, Hlůpik, Havlík

Rozhodčí: Hrubeš - Paták, Peřina

Diváků: 1827

Fanshop banner