Z pěti boleslavských reprezentantů byli čtyři ve hře
Klub

Z pěti boleslavských reprezentantů byli čtyři ve hře

Redakce

V listopadové reprezentační pauze z boleslavských fotbalistů národní dres v různých věkových kategoriích oblékli Aleš Hruška, Jiří Skalák, Lukáš Hůlka, Adam Pajer a Tomáš Ladra.

Parádní atmosféru v plzeňské Doosan aréně při vítězství dospělé české reprezentace v kvalifikačním utkání na evropský šampionát nad Islandem 2:1 si užil náhradní brankář Aleš Hruška z FK Mladá Boleslav, kterého kouč Pavel Vrba povolal dodatečně místo zraněného Davida Bičíka.

Dvou přátelských utkání reprezentační jednadvacítky vedené trenérem Jakubem Dovalilem se zúčastnil Jiří Skalák z FK Mladá Boleslav. Česko U21 v Praze remizovalo s Dánskem U21 2:2 a s Německem U21 1:1. Jiří Skalák hrál proti Dánsku 61 minut a proti Německu 79 minut.

Reprezentační tým dvacetiletých pod trenérem Pavlem Hoftychem ve dnech 10.-19. listopadu na mezinárodním turnaj v kyperském Paphosu prohrál s Rakouskem U20 2:4 a s domácím Kyprem U20 1:3 za účasti dvou hráčů FK Mladá Boleslav. Lukáš Hůlka hrál proti Rakousku celý zápas a proti Kypru jen druhý poločas, Adam Pajer nastoupil jen proti Rakousku na závěrečných 22 minut a proti Kypru šanci nedostal.

Reprezentační družstvo osmnáctiletých s trenérem Pavlem Malurou v turecké Antalyi v turnaji čtyř osmnáctiletých reprezentací skončilo poslední bez jediného bodu a s pasivním skóre 2:6. Vyhrálo Německo U18 se sedmi body před Tureckem U18 (5) a Nizozemskem U18 (4). Češi postupně prohráli s Turky 0:2, Němci 2:3 a Nizozemci 0:1. Ve všech třech zápasech nastoupil boleslavský Tomáš Ladra. Hrál proti Turkům závěrečných 25 minut, proti Němcům 64 minut a ve 44. minutě dal první ze dvou českých gólů, a proti Nizozemcům celý druhý poločas.

Fanshop banner