Remizovali s pátým týmem ligové tabulky
Klub

Remizovali s pátým týmem ligové tabulky

Redakce

Boleslavští po nevýrazném prvním poločasu v druhém dějství přidali, ale s bezbrankovým skóre nepohnuli. Remizovali tak na domácím hřišti se silným protivníkem z páté příčky ligového pořadí.

První poločas se boleslavským dorostencům vůbec nepovedl a se štěstím uhájili čisté konto. Jihlavští první roh v 6. minutě zakončili Vedralovou střelou bez přípravy do dobře postaveného gólmana Volka a o minutu později Bajer rychlý průnik zakončil těsně vedle pravé tyče boleslavské branky. Ve 12. minutě se po nedorozumění Volka s Wolfem dostal k míči jihlavský Fiala naštěstí až u koncové lajny, od níž nastřelil pravou tyč. V 19. minutě si Volek poradil se Šimončičovou nedůraznou střelou z necelých deseti metrů. Potom kolem 30. minuty dvakrát s jistotou zasáhl při střelách z dálky M. Šerého a Bajera a ve 38. minutě kryl Šimončičovu hlavičku.
Boleslavští ohrozili jihlavskou branku až v samém závěru poločasu, po chybných rozehrávkách soupeřových obránců. Ve 44. minutě střelecké pokusy opakovaně skončily na bránících hráčích a získali pouze roh. Po jeho rozehrání v poslední minutě poločasu se proti jihlavské defenzívě opět neprosadili.

Ve druhém poločase byla Boleslav většinu času o poznání aktivnější, než Jihlava. Boleslavští zpřesnili kombinaci, přidali na důrazu v osobních soubojích a proto si i vypracovali střelecké příležitosti, z nichž bohužel ani jednu nevyužili. V 54. minutě sice při boleslavské brance stálo štěstí, když Jihlavští ojedinělý útok dotáhli do nepřesného zakončení. Jinak se však hrálo většinou kolem jihlavské šestnáctky. V 57. minutě Frömmelův centr hlavičkoval Košek těsně nad jihlavskou branku. Nejblíže gólu byli Boleslavští v 68. minutě, kdy Košek vybojoval míč, který přistrčil Frömmelovi a ten ze sedmnácti metrů trefil pravou tyč. V předposlední minutě po Novotného rohu Frömmel nikým neatakován z malého vápna hlavou přestřelil.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Volek - Zabilanský, Lukeš, Marek, Dratva - Košek, Vodháněl - Wolf, Frömmel, Roman Novotný (90. Dohnalík) - Bečirevič (78. Bojda).

Sestava FC Vysočina Jihlava U19: Pokorný - Hekerle, Vedral, Daniel Šerý (21. Rychetník), Fiala - Marek Šerý (83. Ločárek), Kolčava - Sargsyan, Čermák (61. Jan Novotný), Bajer - Šimončič (69 Malár).

ŽK: Fiala

Rozhodčí: Zeman - Kříž, Nejedlo

Diváků: 65

Fanshop banner