Ztratili doma dva body
Klub

Ztratili doma dva body

Redakce

V kvalitním a svižném duelu se boleslavská juniorka rozešla s ostravskou smírnou remízou, o kterou musela hodně bojovat, neboť o gól prohrála první poločas. Dvěma góly si v kanonýrském pořadí polepšil Zahustel.

V úvodu prvního poločasu Zahustel první boleslavskou příležitost nevyužil, ale druhou už proměnil.
V 6. minutě se Zahustel po trestném kopu v houfu hráčů před ostravskou brankou nejlépe zorientoval a dal vedoucí gól - 1:0.
Boleslavští pokračovali v ofenzívní hře, ale vedení nezvýšili, ačkoliv příležitostí měli několik. Ve 13. minutě po Vukadinovičově akci Mehanovič nastřelil z osmi metrů brankáře Šroma. V 19. minutě Vukadinovičovu prudkou střelu Šrom jen vyrazil a vzápětí se štěstím odvrátil dvě dorážky postupně hlavičkujících Zahustela a Křapky. Zanedlouho Ostravští v rozpětí pěti minut skóre otočili ve svůj prospěch.
V 21. minutě prudkou ránu z pětadvaceti metrů Hankič pouze vyrazil před sebe a Szotkowski dorážkou vyrovnal na 1:1.
V 25. minutě po centru zprava se ostravský kapitán Matěj prosadil hlavou z malého vápna - 1:2.

V závěru poločasu nejprve po Zahustelově přihrávce pádil proti ostravské brance Vukadinovič, ale brankář Šrom byl u míče o zlomek vteřiny dříve. Těsně před přestávkou po centru zprava Zahustel z pár metrů hlavou těsně minul branku.

Druhý poločas byl ve znamení boleslavské snahy vyrovnat. Už v 52. minutě byl blízko Thalamy, který po Kocourkově centru nastřelil pravou tyč soupeřovy branky. Ostravští pozorně bránili a čekali na brejky. Dva jejich útoky kolem 55. minuty odvrátil stoper Křapka až v boleslavském vápně. V 62. minutě povedený boleslavský kombinační útok završil Houžvička střelou k pravé tyči, kam se Šrom vrhnul včas. O tři minuty později De Azevedo střílel těsně vedle Hankičovy branky.
V 67. minutě Boleslavský útok podle pravé lajny odtáhl rychlý Kocourek, jeho centr si na hranici šestnáctky zpracoval Zahustel a pravačkou poslal míč od břevna za Šromova záda - 2:2.
V 70. minutě opět po Kocourkově akci zprava se ve výhodné palebné pozici ocitl Zahustel, tentokrát mu přípravu ke střelbě zmařil obránce a když se k míči dostal Kocourek, trefil brankářovu náruč.
Závěrečná čtvrthodina se hrála oboustranně v maximálním nasazení, útoky se střídaly na obě strany, ale málokterý vyvrcholil koncovkou, s níž by měli brankáři mimořádné starosti. Vukadinovičovo zakončení vyneslo Boleslavi jen roh a v úplně poslední minutě Lackovu ránu zastavil bránící ostravský hráč rukou, což sudí Franěk ponechal bez trestu, i když Boleslavští emotivně vyžadovali pokutový kop.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Hankic - Geissler, Křapka, Kozma, Thalamy (73. Hodač) - Kateřiňák (71. Albina), Malpon (84. Lacek) - Vukadinovič, Mehanovič (46. Houžvička), Lalkovič (46. Kocourek) - Zahustel.

Sestava FC Baník Ostrava U21: Šrom - Fojtík, Honiš, Celba, Sukup - Kundrátek (73. Opatřil), Matěj - De Azevedo, Szotkowski (81. Čech), Helešic (88. Behan) - Šašinka (63. Půda).

Góly: 6. a 67. Zahustel - 21. Szotkowski, 25. Matěj

ŽK:Mehanovič, Lalkovič, Hodač, Kateřiňák - Matěj, Celba

Rozhodčí: Franěk - Vaňkát, Machýček

Diváků: 75

Fanshop banner