Střelecká příprava proti I. B třídě
Klub

Střelecká příprava proti I. B třídě

Redakce

Přátelské utkání společného projektu Fotbalové asociace České republiky a pivovaru Gambrinus podle očekávání potvrdilo výrazný rozdíl mezi prvoligovými profesionály a amatéry z I. B třídy, zároveň však bylo ukázkou radosti z fotbalu, která nezná hranic v herní vyspělosti aktérů.

V pohodové atmosféře se hrálo na hlavním hřišti Městského stadionu. Drtivou většinu diváků tvořili příznivci mužstva ze Starého Mateřova, které udrželo čisté konto téměř deset minut od úvodního hvizdu rozhodčího.
První gól dal v 9. minutě Zahustel a spustil tak boleslavský brankostroj. Některé trefy byly opravdu parádní, například ve 23. minutě Vukadinovičova po individuálním průniku Lalkoviče přes celé hřiště a kombinační spolupráci se Zahustelem a Ščukem, nebo ve 30. minutě Ščukova bomba z necelých dvaceti metrů.

Po přestávce se střelecky rozdováděl Kozma, jenž nastřílel osm gólů, ke kterým mu pomohli spoluhráči Albina, Kocourek, Bořil, Ščuk a Hodač. Předposlední gól dal Bořil z penalty nařízené za podražení talentovaného mladíka Albiny.
Starý Mateřov poprvé skóroval za jasného boleslavského vedení 13:0 v 59. minutě a podruhé o sedm minut později, když měl v síti již patnáct gólů. Navíc Hlaváček čtvrthodiny před koncem v závěru individuální akce, při které obešel brankáře Miller, nastřelil z úhlu tyč boleslavské branky.
Boleslav neměla k dispozici pět hráčů nominovaných do reprezentačních týmů (Hruška, Skalák, Hůlka, Pajer, Ďuriš) a fotbalisty léčící si zranění z prvoligových bojů (Rosa, Smejkal, Milla, Šisler, Bartl, Magera, Wágner) a tak příležitost dostali členové širšího kádru a hráči juniorského týmu.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Thalamy (46. Křapka), Kysela, Navrátil, Bořil - Ščuk, Tavares - Zahustel (46. Kocourek), Mehanovič (46. Albina), Vukadinovič (46. Hodač) - Lalkovič (46. Kozma).

Góly: 52., 60., 62., 70., 72., 78., 83. a 89. Kozma, 33., 75. a 86. (penalta) Bořil, 9. a 40. Zahustel, 18. a 25. Mehanovič, 27. a 28. Lalkovič, 30. a 36. Ščuk, 23. Vukadinovič, 48. Navrátil, 67. Hodač, 77. Albina a 19. Mynka vlastní - 59. Klíma, 66. Holešovský.

Rozhodčí: Nejedlo

Fanshop banner