Prohráli gólem těsně před koncem
Klub

Prohráli gólem těsně před koncem

Redakce

Boleslavští těsně prohráli poslední podzimní mistrovské utkání, přestože slabším družstvem nebyli. Bohužel nedokázali své střelecké příležitosti proměnit a soupeř jednu jejich chybu v defenzívě potrestal.

V prvním poločase byli Boleslavští mladíci aktivnějším družstvem, ale ani opravdu vyložené střelecké příležitosti neproměnili v gólovou radost. Ve 22. minutě Fingerhut prověřil jihočeského gólmana střelou z necelých patnácti metrů a odražený míč David Novák netrefil ideálně a minul branku. Ve 30. minutě David Novák nedosáhl na gólovou přihrávku před budějovickou brankou. O dvě minuty později se Hajdo dostal k odraženému míči, zamířil však těsně vedle levé tyče. Ve 39. minutě Fingerhutův centr z pravé strany David Novák hlavičkoval mimo branku.

Po přestávce byla hra vyrovnanější, a když už se zdálo, že zápas skončí bezgólovou plichtou, tak Boleslavští inkasovali jediný gól. Ve 43. minutě Hajdovu povedenou střelu z dvaceti metrů vyrazil budějovický brankář na roh. Ve 48. minutě boleslavský brankář Zeman zlikvidoval velkou soupeřovu šanci.
V 78. minutě Boleslavští na vlastní půlce hřiště přišli lacino o míč a budějovický soupeř je potrestal dvě minuty před koncem gólem - 0:1.

Boleslavský trenér Jan Páník byl z prohry pochopitelně zklamaný: „První poločas byl z naší strany velmi dobrý. Soupeře jsme téměř nepouštěli na dostřel k naší bráně a brankář Mikulec tak neměl prakticky žádnou práci. Směrem dopředu nám však scházela větší přímočarost. I přesto jsme si vypracovali dostatek šancí, opět nám ale selhala koncovka. Ani ty nejvyloženější příležitosti jsme nedokázali proměnit. Ve druhém poločase byl soupeř nebezpečnější a naše šance naopak přestaly přicházet. Až v posledních dvaceti minutách jsme soupeře zatlačili na jeho polovinu a chtěli vstřelit vítěznou branku. Místo toho jsme však dvě minuty před koncem inkasovali po lehké ztrátě míče. Vzhledem k průběhu by zápasu spíše slušela remíza."

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Mikulec (41. Zeman) - Jakub Novák, Najman, Vojtěch Jon, Komma (71. Václav Jon) - Hajdo, Marek (56. Chládek) - Mansfeld (71. Geissler), David Novák, Balog - Fingerhut.

Rozhodčí: Matějček - Chovanec, Švarc

Diváků: 50

Fanshop banner