Boleslavští profesionálové hostí amatéry ze Starého Mateřova
Klub

Boleslavští profesionálové hostí amatéry ze Starého Mateřova

Redakce

Přátelské utkání v rámci projektu Kopeme za fotbal FK Mladá Boleslav - SK Starý Mateřov se hraje ve čtvrtek 13. listopadu 2014 od 14 hodin na mladoboleslavském Městském stadionu. Střetne se v něm prvoligový tým s účastníkem pardubické I. B třídy.

Projekt Kopeme za fotbal je společnou iniciativou Fotbalové asociace České republiky (FAČR) a pivovaru Gambrinus. Základní myšlenkou je přátelské střetávání profesionálních a amatérských fotbalistů. Místem konání bývá domácí hřiště prvoligového klubu, jehož prostředí i zázemí si můžou amatérští fotbalisté prohlédnout. Fotbal se hraje ve vskutku přátelské atmosféře na hrací ploše i mimo ní a charakteristickým jevem je, že počet gólů převyšuje množství faulů.

Prvoligový tým FK Mladá Boleslav se s amatérským soupeřem v projektu Kopeme za fotbal utká již potřetí. Poprvé na začátku prosince 2011 za nepříznivého deštivého počasí porazil AFK Ostřešany z okresního přeboru Pardubicka 25:2 (góly: Synek 6, Řezníček 5, Chramosta 3, Zahustel 3, Dudka 3, Štohanzl 2, Kúdela 1, Schubert 1, Tvaroha 1, Janíček 1 - Špryňar, Hodas). Podruhé v listopadu 2013 vyhrál v přívětivém slunečním odpoledni nad TJ Sokol Moravany hrající Pardubický oblastní přebor 17:1 (góly: Chramosta 3, Štoček 3, Štohanzl 2, Nešpor 2, Ščuk 2, Šultes 2, Kúdela 1, Jeslínek 1 a vlastní Půlpán po Bořilově centru - Víťa Novák).

Fanshop banner