Po vyrovnaném poločase soupeře přestříleli
Klub

Po vyrovnaném poločase soupeře přestříleli

Redakce

Boleslavští roli papírového favorita plnili po většinu herního času, i když od poloviny první půle prohrávali. Po přestávce soupeře jasně přehráli a nastříleli mu pět gólů, tři z nich stoper Kozma.

V úvodní pětiminutovce kopali hráči po jednom rohu na každé straně a podobně nepovedeně. V 10. minutě předvedli Boleslavští povedenou kombinaci a míč putoval od Lalkoviče přes Mehanoviče a Vukadinoviče ke Klobásovi, který z voleje nastřelil slováckého brankáře. Ve 12. minutě při třetím boleslavském rohu po Thalamyho nedůrazné hlavičce Vukadinovič nedosáhl na malém vápně na skákající míč.
Ve 23. minutě Mehanoviče obral soupeř o míč a Slovácko vyrazilo do protiútoku, v jehož finále první zakončení Hankič vyrazil, ale proti Sadílkově dorážce k levé tyči už neuspěl - 0:1.
Boleslavští odpověděli útokem po pravé straně, ale Lalkovičův přízemní centr slovácký brankář Kohoutek nepustil k dobíhajícímu Vukadinovičovi. Ve 28. minutě běžel Lalkovič sám na slováckou branku a vyběhnuvšího Kohoutka neprostřelil.
Ve 29. minutě Mehanovičův trestný kop usměrnil Kozma hlavou k pravé tyči, kam se brankář Kohoutek vrhnul pozdě a k míči se dostal až za brankovou lajnou, což pomezní asistent Kříž dobře postřehl a na jeho popud hlavní sudí Rais vyrovnávací gól uznal - 1:1.
Ve 36. minutě Kateřiňákem rozehraný trestný kop Mehanovič nevyužil, neboť v prostoru penalty míč pořádně netrefil. Poločas se dohrál za herní převahy Boleslavi.

Druhý poločas Boleslavští zcela ovládli a zjevnou herní převahu také gólově zúročili. V 55. minutě se Kozma prokličkoval přes tři protihráče, prostrčil do vápna míč Lalkovičovi, který sám proti brankáři neuspěl. O tři minuty později Lalkovičovi do šance pomohl soupeř nepřesnou kombinací, boleslavský útočník však nabízenou příležitost pokazil.
V 59. minutě Vukadinovičův centr přizvedl hlavou nejprve Lalkovič a po něm ještě Klobása, čímž se míč dostal ke Koucourkovi, jenž přízemní ranou dal vedoucí gól Boleslavi - 2:1.
V 67. minutě přešel Lalkovič zleva přes dva beky a jeho ostrý centr před branku důrazný Kozma protlačil přes obránce a brankáře do slovácké sítě - 3:1.
V 71. minutě po Klobásově pasu utekl slovácké obraně Lalkovič a v pravou chvíli přihrál vpravo Vukadinovičovi, který snadno trefil odkrytou branku - 4:1.
V 75. minutě Kateřiňákův roh usměrnil do slovácké branky ráznou hlavou Kozma a přestože nastoupil do utkání na postu stopera, radoval se z hattricku - 5:1.

Za jasného boleslavského vedení se hra vyrovnala a v závěrečné desetiminutovce se i hráči Slovácka dostali na dostřel soupeřovy branky.
V 83. minutě trestný kop z necelých dvaceti metrů Haša trefil k pravé tyči za hráčskou zeď a z boleslavského gólmana Hankiče udělal pouhého diváka - 5:2.
V 85. minutě ve finále boleslavského útoku Hodač nastřelil gólmana a Kocourek branku netrefil. V 87. minutě Rusňákův centr proletěl boleslavským brankovištěm a vrácený míč napálil Prajza bez přípravy do Hankiče. V posledních dvou minutách dvakrát nebezpečně zaútočil slovácký Janečka, poprvé se neprosadil přes Kozmu a Hankič míč snadno sebral, podruhé přešel přes Křapku, ale Hankiče nepřeloboval.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Hankic - Geissler, Křapka, Kozma, Thalamy (65. Houžvička) - Kateřiňák - Kocourek, Klobása (78. Lakatoš), Mehanovič (71. Lacek), Vukadinovič (71. Zemánek) - Lalkovič (71. Hodač).

Sestava1. FC Slovácko U21: Kohoutek - Peš, Pilka (76. Haša), Holek (46. Michna), Fojtášek - Hanák, Machač (81. Prajza) - Groulík, Sadílek (46. Petrucha, Rusňák - Janečka.

Góly: 29., 67. a 75. Kozma, 59. Kocourek, 71. Vukadinovič - 23. Sadílek, 83. Haša

ŽK: Lalkovič, Kateřiňák - Fojtášek

Rozhodčí: Rais - Kříž, Ginzel

Diváků: 65

Fanshop banner