Těsná prohra přidržela Boleslav na páté příčce
Klub

Těsná prohra přidržela Boleslav na páté příčce

Redakce

Kvalitní fotbal na jablonecké Střelnici rozhodl jediný gól v neprospěch Boleslavi, která tak v posledních čtyřech zápasech potřetí prohrála.

V prvním poločase předváděli fotbalisté oboustranně svižný a rušný fotbal, ovšem bez jediného gólu. První šanci měli Boleslavští. V 9. minutě po Ščukově přihrávce běžel na jabloneckou branku Wágner, ale střelou podle brankáře těsně minul levou tyč. Jablonečtí o tři minuty později odpověděli Rossim, jeho zakončení z deseti metrů Hruška vyrazil. V 16. minutě po Kopicově přihrávce zleva Doležal netrefil boleslavskou branku. Ve 25. minutě utekl Pernicovi podle levé lajny Wágner a jeho křížnou střelu gólman Hrubý konečky prstů vytlačil od levé tyče. O minutu později Bartlův trestný kop hlavičkoval Navrátil do jabloneckého gólmana. V závěru poločasu, který sudí nastavil o jednu minutu, po Hůlkově uklouznutí běžel na boleslavskou branku Doležal a jeho přízemní zakončení brankář Hruška chytil.

Druhý poločas v tempu a fotbalové kvalitě za první nezaostal, bohužel gólově vyzněl pro Jablonec.
V 54. minutě Romerův centr z pravé strany hlavou prodloužil Mingazov k pravé tyči, kam se jinak výtečný Hruška natahoval marně - 1:0.
Po vstřeleném gólu přitlačili Jablonečtí boleslavské hráče k Hruškově brance, ale získali pouze jeden roh. V 63. minutě Boleslavští zahrozili dvakrát z pravé strany, ale ani jeden ze dvou pěkných centrů Jana Kysely spoluhráče nenašel. V 71. minutě Hruška vyrazil dvě tvrdé jablonecké střely a třetí těsně minula jeho branku. O pět minut později Crnkič minul boleslavskou branku, podobný útok s nepřesným zakončením zopakoval v 80. minutě. V 81. minutě Kyselův centr v jabloneckém vápně slabě a tudíž neúspěšně tečoval Wágner. V 85. minutě Kopicův nebezpečný únik zlikvidovali společným úsilím boleslavští stopeři až v poslední možné chvíli. V 89. minutě Vukadinovičům přízemní centr před jabloneckou brankou nikdo z boleslavských hráčů nevyužil k zakončení, přestože jablonečtí obránci byli v tu chvíli dezorientovaní. A sudí Příhoda ponechal bez potrestání Wágnerovo stažení jabloneckým stoperem Markem Kyselou...

Sestava FK Mladá Boleslav: Hruška - Jan Kysela, Navrátil, Hůlka, Bořil - Tavares, Ščuk - Bartl (36. Zahustel), Šisler (74. Magera), Ďuriš (83. Vukadinovič) - Wágner.

Sestava FK Baumit Jablonec: Hrubý - Romera, Pernica, Marek Kysela, Novák - Rossi, Hübschman - Kopic (90. Mišun), Pospíšil (87. Jun), Mingazov (70. Crnkič) - Doležal.

Gól: 54. Mingazov

ŽK: Doležal - Ďuriš, Magera, Jan Kysela

Rozhodčí: Příhoda - Moláček, Jiřík

Diváků: 2210

Fanshop banner